ГЕРБ: Национално безотговорно е да се иска оставката на правителството 4 месеца преди редовните парламентарни избори

18.02.2013 / 18:20

Национално безотговорно е да се иска оставката на правителството четири месеца преди редовните парламентарни избори. Това каза зам. председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев на брифинг в парламента, цитиран от Агенция „Фокус”. „Смятате ли, че българското общество има нужда от такова нещо?”, попита Главчев.

Според него в публичното пространство вървят екзотични предложения от „създателите на модела в енергетиката, добили популярност като енергийно лоби или енергийна мафия”, да се извърши национализация на ЕРП-ата.

„ЕРП-ата бяха продадени в края на управлението на НДСВ през 2004 г. Правителството на тройната коалиция имаше четири години да осъществи следприватизационен контрол върху тези дружества, но това не се случи. Сега се сещат за национализация. Представете си какви са цените, на които са продадени ЕРП-ата и сега на какви цените биха се купили”, коментира Главчев. Според него у левицата има влечение към национализация, защото няма кой да контролира.

„Не чух в приоритетите на конгрес на БСП какво се случва с проекта „Белене”. Може би се потвърди нашата теза, че референдумът е бил един фойерверк, за да подгрее конгреса”, коментира Димитър Главчев. Той допълни, че оставката на Симеон Дянков е негово лично волеизявление. Мотивите са лично негови. Няма да се оправдаят очакванията да се чуе нещо негативно срещу Симеон Дянков, каза Главчев.

Парламентарната група на ГЕРБ изразява солидарност към промените в кабинета. Ще подкрепим така направените предложения за смени в правителството – за вицепремиер Лиляна Павлова и за финансов министър Томислав Дончев. Те са доказали своята работа, заяви Александър Ненков. Премиерът е в пълното си право да предлага кадрови промени в кабинета си, каза още той.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев