Десислава Танева даде старт на Международен коломаратон

Прерязване на лентата
24.06.2009 / 19:07

Водачката на листата на ПП ГЕРБ и мажоритарен кандидат за област Сливен Десислава Танева даде днес официален старт на Международния колопробег SVS с маршрут СЛИВЕН – ВАРНА - (СОФИЯ) – СЛИВЕН. Тя участва в церемонията по прерязване на лентата заедно с Лазар Владиславов, член на управителния съвет на колоездачен клуб „Сините камъни" и организатор на събитието. Десислава Танева пожела добър път и успех на осемнадесетте колоездачи. Девет от състезателите са чужденци, сред тях има и две жени.

 

Международният колоездачен супер маратон се провежда за седми път от 2001 г. Три пъти е стартирал от София, а тази година за четвърти път стартира от Сливен. Тази вечер участниците ще направят опознавателна обиколка в Сливенския балкан, а стартът на състезанието ще бъде на 25 юни в 5.00 часа сутринта.

 

Маршрутът на колоездачния супер маратон е: Сливен – Айтос – Дюлино – Рудник - Варна/Аспарухово/ - Мадара – Исперих – Попово – Дряново – Троян – Рибарица – Правец – Костенец – Батак – Пазарджик – Хисаря – Калофер – Казанлък - Сливен. Това включва дистанцията от 1219 км с обща денивелация от 12380 м., която трябва да бъде измината нонстоп, в 12 етапа, определени от 11 контроли.

Първите се очаква да финишират за 60-65 часа, основната група се очаква в неделя, на 28 юни.

 

Домакин на проявата е Колоездачен клуб “Сините камъни” – Сливен и се провежда под егидата на Българска Федерация по Туризъм и се подпомага от Община Сливен.

Още снимки от новината

Старт на коломаратон
коломаратон

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев