ГЕРБ-Сливен : Защо „натрупаните дължими разходи от минали години” не са включени в отчета на Бюджет 2012?

01.03.2013 / 15:29

Групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет-Сливен не подкрепи проектобюджета на общината за 2013 г. и аргументирано изложи своите мотиви по време на заседанието на местния парламент, проведено на 27 февруари. ПП ГЕРБ работи единствено и само в интерес на гражданите, непрекъснато доказва своята съпричастност към проблемите на обществото и предприема активни действия за разрешаването им в името на общото добруване. Отхвърляме категорично твърденията за защитаването на политически, корпоративни и лични интереси при гласуването на бюджета.

Припомняме, че липсата на прозрачност при управлението и разходването на общинските пари, е една от причините за решението на групата. В по-голямата си част акцентите в Бюджет 2013 са нереалистични и ще подкрепим всяко разумно предложение, ако включва обосновка за ефективността на разходваните средства. Нереалистичен е планираният ръст на приходите с 51 милиона лева. Несериозно е планирането на приходи от продажба на държавно и общинско имущество в размер на 46 милиона лева при отчет 1 187 759 лв. за 2012 г. Целевата субсидия за капиталови разходи е 1 439 600 лв., а са планирани над 35 милиона при отчет за 2012 под 4,5 млн. лв. Потвърждаваме позицията си за искане на реалистичен бюджет, основан на реалистични приходи и умерени разходи. Бюджетът не трябва да е повече от 65 милиона лева и настояваме той да бъде преработен. В публичното пространство се изразява мнение за това, че в бюджета са отразени и включени най-малко 30 млн. лв.- натрупани дължими разходи от минали години. Защо „натрупаните дължими разходи от минали години” не ги виждаме в отчета на Бюджет 2012?

За тези пари се говори, но никой не е запознат за реалния размер, кога са възникнали, за каква работа, за какъв срок се касаят тези задължения и към кого.

Призоваваме общинската администрация да направи отчет на договорите с фирмите, подробен анализ за сумите, които се дължат и тогава да се вземе общо решение дали тези задължения трябва да бъдат включени в плана за бюджет.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев