Среща на ГЕРБ със сливенски преподаватели

Среща с учители
29.06.2009 / 20:49

Кандидат-депутати от листата на ПП ГЕРБ Сливен се срещнаха днес със сливенски преподаватели. В срещата взеха участие водачката на пропорционалната листа на партията и мажоритарен кандидат за област Сливен Десислава Танева, Диан Червенкондев, Юлиана Колева, Галя Ченкова, Здравко Костадинов, д-р Димитър Павлов и Бисерка Василева.

„Не споделям разбирането, че кандидатите за народни избраници трябва да бъдат партийни функционери, заяви Десислава Танева. Хората в народното събрание трябва да бъдат компетентни, защото там се провежда законотворческия процес и от тях зависи приемането на ефективни закони, чрез които държавата да функционира ефективно.

Партия ГЕРБ в Сливен досега е печелила три поредни пъти избори с категорично мнозинство. Убедена съм, че ще спечелим и парламентарните избори. Важната задача, която сме си поставили е да спечелим голяма преднина, за да получим мнозинството от мандатите в Сливен и да регистрираме такъв резултат и в национален план.

Ние разчитаме на вашите гласове, на гласовете на мислещите, разумните хора, които няма да се поддадат на предизборни манипулации и на купуване на гласове.” Десислава Танева допълни, че ПП ГЕРБ е в изключително трудна ситуация, заради опитите на властимащите да повлияят на изборите чрез всякакви законови промени. „Готви се невероятно купуване на гласове не само сред малцинствените групи и това е публична тайна”, алармира Танева.

Бисерка Василева, която лично е взела участие в обсъждането на политическата програма на партията в сферата на образованието представи приоритетите на ПП ГЕРБ в този сектор:”Политическа партия ГЕРБ изгражда своята концепция за развитие на образованието в България, водена от разбирането, че образованието е инвестиция в развитието на човешкия ресурс и основата, върху която се гради успешно икономиката. Политиката на ПП ГЕРБ е насочена към поставяне и осъществяване на цели, общи за цялата образователна сфера, като се започне от детската градина, средното образование и се стигне до университетите и продължаващото образование. Много сериозно се поставя въпроса за децата със специални образователни изисквания, както и за учителите, работещи с тези деца. С голяма отговорност се подхожда и към талантливите деца. Основен проблем в момента е задържането на децата в училище.. Виждането на ПП ГЕРБ за неговото решаване е чрез увеличаване броя на занималните и чрез финансиране на извънкласните дейности. Специално внимание в програмата на ПП ГЕРБ за образованието се обръща на подобряване качеството и осигуряване на равен достъп до предучилищното и училищното образование. Основна задача е подобряване нивото на грамотност на учениците. Българският език е основният, който всички деца и ученици трябва да знаят. Голямо внимание се отделя на оптимизиране на мрежата от професионалните училища с оглед нуждите на националната и регионалната политика. Друг основен приоритет е подобряване на нормативната рамка на образованието, чрез премахване на вътрешни противоречия между отделни нормативни актове и хармонизирането и с европейските образователни практики. Задължително е приемането на нов Закон за предучилищното и училищното образование. Той трябва да бъде съобразен с възрастовите особености и с личностното развитието на децата и юношите в училище. В програмата на ПП ГЕРБ е заложено създаването на ефективен модел на управление на училищната мрежа. Друг важен момент, включен в програмата на ПП ГЕРБ е активното включване на информационните технологии в целия учебен процес.”

Сливенските учители поставиха проблема за неграмотността на учениците, който е много характерен за балканските села в региона.

„Генералната централа на браншови синдикати в България се обяви в подкрепа на ПП ГЕРБ, заяви Добринка Добрева, областен координатор на организацията. Смятаме, че ако новото правителство бъде сформирано от ПП ГЕРБ, ще бъдат осъществени качествени промени в образованието. Както казва дядо владика „Бедна България подготвя кадри за богата Европа.” Ние се надяваме нашите деца, добре подготвени да работят в родината си.”, каза още Добрева.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев