Симпатизантка на ГЕРБ чества век в деня на изборите

Баба Ирина
30.06.2009 / 13:27

100-годишна симпатизантка на ПП ГЕРБ ще празнува своя внушителен юбилей точно в деня на изборите. Баба Ирина Георгиева от село Голямо Чочовени ще отбележи един век на 5 юли, в неделя и обеща, че ще отиде да гласува.

Тържеството в нейна чест се проведе днес в залата на кметството. Там се събраха роднини на столетницата, сред които и нейният по-млад брат – само на деветедест години. Идеята и организацията на празника бе на кметицата на Голямо Чочовени Екатерина Христова. Специален гост на празника бе Галя Вучкова, общински съветник от ПП ГЕРБ Сливен и областен координатор на Жени ГЕРБ. Тя поздрави баба Ирина и й пожела много здраве и благоденствие от името на ръководството на ГЕРБ Сливен. „Вие сте живата история на селото, ние се гордеем, че сме ваши съвременници и имаме честта да почерпим от вашите опит, знания и мъдрост, обърна се към рожденичката Галя Вучкова. Най-голямото признание за вас е любовта на вашите деца, внуци и правнуци!”

Сливенската организация на ГЕРБ подари на баба Ирина готварска печка. Подаръци поднесоха и от Дружеството на каракачаните в селото.

Стогодишната жена има син и дъщеря, пет внука и осем правнука. Роднините й разказаха, че е през живота си и била домакиня, гледала си е децата. „Баба Ирина обича да си хапва, яде по малко, но често, обясни Мария – снаха на сина й, която се грижи за нея. Не яде нищо купено от магазина, а само домашно производство. Обича да си похапва чесън на всяко хранене, дори и със сутрешната попара. Обича също месце и сурови плодове и зеленчуци.” Бабата почти не е боледувала и не взимала никакви лекарства. „Всяка вечер се моли пред иконата, не пропуска молитвата и може би това я крепи – силният дух и желанието за живот.”, разказва Мария.

Баба Ирина благодари за подаръците и пожеланията и си хапна с апетит домашно точен млин с козе сирене и диня.

Още снимки от новината

Тържество

 

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев