Министър Атанасова откри обновеното неонатологично отделение в сливенската болница

---
07.03.2013 / 16:33

Министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова откри изцяло обновеното отделение по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Тя преряза лентата заедно с изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров и народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева.

Д-р Васислав Петров информира, че болницата е едно от 13-те лечебни заведения, включени в дългосрочната инвестиционна програма на Министерството на здравеопазването. Ремонтът на отделението струва общо 155 000 лева. С 35 000 лв. по проекта на министерството са сменени дограмата и инсталацията за парното отопление. Със собствени средства болницата довърши ремонта и закупи ново обзавеждане за 33 000 лв.

„Условията станаха прекрасни, за децата ще се полагат още по-добри грижи. Правим всичко възможно майките да виждат, че децата са в сигурни ръце. Работим за намаляваме на заболеваемостта и смъртността при новородените”, каза д-р Петров. Той благодари на италианския предприемач Едуардо Миролио за направено наскоро дарение - ехографски апарат за 30 000 лева за нуждите на неонатология.

Министър Атанасова поздрави ръководството на болницата за правилната политика. „Във време на икономическа криза екипът на това лечебно заведение направи най-добрата инвестиция – в здравето на хората и в по-добри условия на труд. Инвестира се в няколко посоки – усвояват се европейски средства, скоро ще бъде открита новата сграда на отделението по хемодиализа и със собствени средства болницата успя да направи ремонти в най-приоритетните си отделения”, каза министър Атанасова.

Специален гост по време на откриването бе основателят на отделението к.м.н. д-р Станка Железчева. На церемонията присъстваха още кметът на общината Кольо Милев, директорът на РЗИ – д-р Виолета Узунова, лекари, медицински сестри и журналисти. Д-р Васислав Петров изказа специална благодарност на народния представител Десислава Танева за помощта, която оказва на болницата и положените усилия от нейна страна за развитието на здравеопазването в Сливен.

След откриването на изцяло ремонтираното неонатологично отделение, министър Атанасова инспектира ремонтните дейности в акушеро-гинекологично и детско отделения, както и строителството на новото отделение по хемодиализа. Тя посети и отделението по образна диагностика, където е монтиран нов скенер.

 

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев