Бойко Борисов:"Взимайте парите, които ви предлагат и гласувайте за ГЕРБ"

Бойко Борисов
01.07.2009 / 23:15

„На 5 юли пред България има два пътя - или тя да продължи по стария си път отпреди 20 години, или да тръгне към промяна", това каза днес в Сливен Бойко Борисов. Преди да подкрепи листата на ПП ГЕРБ Сливен, Борисов посети другите общински градове в Сливенска област Твърдица, Нова Загора и Котел.Срещите на Бойко Борисов бяха съпроводени с огромен интерес от страна на гражданите, които чакаха с нетърпение лидера на ГЕРБ. „Гласовете, които Доган ще купи, ще джиросва и ще ги дава на БСП”, предупреди сливналии Борисов. Той заклейми ръководството на червената партия, членовете на която не коментираха скандалното изказване на Сокола в село Кочан. „Мълчат, защото са гузни, обясни той. Те направиха този псевдомажоритарен вот, за да вземат двайсет депутати повече. Доган е истинският шеф на БСП.” Борисов изброи популистките действия на тройната коалиция в предиборната кампания – вдигането на пенсиите в момент, когато си отиват от власт, намаляването на цените за ток и парно посред лято, когато никой не ги ползва и безразборното харчене на пари от държавната хазна. Бойко Борисов обеща възмездие за всички престъпления, извършени при злоупотреба с власт. Той заяви за пореден път, че не иска и няма да участва в коалиции, заради които трябва да се правят безпринципни компромиси. Бойко Борисов призова сливналии да гласуват за листата на ПП ГЕРБ, която се състои от изключителни професионалисти. Всички кандидати за депутати от Сливенска област присъстваха на събитието и се представиха лично пред многобройните граждани, дошли да се срещнат с тях. Сред представителите на ГЕРБ беше и кметът на града Йордан Лечков, дошъл да изрази подкрепата си за партия ГЕРБ.

 

Предизборната обиколка на лидера на ГЕРБ в Сливенско започна със среща с гражданите на Твърдица в препълненото читалище С. Св. Кирил и Методий. „Когато ви дават пари и ви карат да гласувате, взимайте ги и гласувайте за ГЕРБ, призова стотиците хора в Твърдица Борисов. Тези пари са откраднати от вас. Доган ръководи БСП и в момента и това е причината в големите областни центрове да не се издигат мажоритарни кандидати. Единствената цел е всички гласове, които ДПС ще купи, да отидат за БСП, а по този начин БСП остава под контрола на ДПС завинаги”, каза Бойко Борисов. Той изтъкна големите заплати, които се взимат в най-близкото обкръжение на премиера Сергей Станишев като Азер Меликов, Иво Николов и разните пресцентрове. Най-ниската заплата била 8 хиляди лева месечно.Борисов каза още, че ако се отреже раздутата администрация ще има много спестени рари, а министерствата на Емел Етем, на Меглена Плугчиева и на Гергана Паси трябва да бъдат съкратени, защото дублират функции, но са направени заради формулата 8 - 5 – 3.

 

 

Следващият град в Сливенска област, който посети Бойко Борисов бе Нова Загора. Там той бе посрещнат от кмета на Нова Загора Николай Грозев в консервената фабрика „Палирия”. Там той се срещна с работещите в най-голямото предприятие в града, построено с гръцки инвестиции и даващо хляб на стотици новозагорци. Присъстваха и общински съветници, заместник кметове, кандидати от листата на ГЕРБ и младежката структура на партията. „Яростта и обидата на опонентите ни по адрес на ГЕРБ показват, че имат страх само от нашата партия, тя е различна от другите, а и само тя може да побеждава” повтори на срещите Бойко Борисов. Според него единствено ГЕРБ не е под ничий контрол и нито взима пари от някой, нито прави скъпи предизборни кампании. Навсякъде ГЕРБ участва самостоятелно на изборите и за мажоритарни и за пропорционални кандидати.

 

 

„Кметът на София има огромна власт, колкото премиера, но ние сме тръгнали на тази битка, защото искаме да направим нещо по-добро ва вас, защото в личен план аз мойта история съм си я написал и 10 години хората ме одобряват най-много”, каза в едно от обръщенията си Бойко Борисов. Според него Европа е заделила 16 милиарда евро за България, а ние сме усвоили от тях 1/16-та и днес от гласоподавателите за виси дали Европа ще ни повярва или ще ни реже парите, като само оня ден са спрени 130 милиона заради некадърно управление.„Просто съм убеден, че няма друга нация, която да гласува за тези, които са довели до изпразване на джобовете на хората”, заяви Бойко Борисов и цитира публикация на Ройтерс според която България с това управление била най-бедната и най-корумпираната държава в Европа.

 

„Много важно е да си отвоювате Котел на 5 юли. Това каза пред гражданите на Котел Бойко Борисов. „Надеждите са големи, ентусиазмът на хората също. Явно никой не иска коалиция повече. Както беше на местните избори, така и сега се готвят да ни победят служебно като купуват гласове и ни излъжат. В нашите листи ние имаме и мажоритарни и пропорционални водачи, които са български мюсюлмани и отдавна са се отърсили от страха от Доган, защото това, което той се опитва да наложи като противопоставяне, е да плаши хората”, посочи Борисов „Ахмед Доган казва – аз съм властта, решавам на кого да дам парите. Ние казваме друго – ние искаме да направим такова правителство, което да спечели доверието на Брюксел и Вашингтон. Искаме правителство, което да работи по стратегическите проекти и да възвърне доверието в България. В момента за Европа ние сме най-бедната и най-корумпирана държава. Ето това ни е завещала тройната коалиция”, каза Борисов. Пред жителите на Котел той обясни защо е необходима пълна победа на 5 юли – за да има възмездие и наказание за хората, които лъжат и крадат България. „Всеки ден ме питат с кого ще направим коалиция. С никого, защото коалициите в България се провалят. Затова ни е необходима вашата пълна подкрепа и самостоятелно управление, за да носим отговорността за действията си”, каза Борисов. „Мога да уверя, че като гласувате за БСП, правите Ахмед Доган властелин, дори и БСП да направи добър резултат, той не е техен, а е на ДПС”, уточни той. Бойко Борисов призова хората да подкрепят ГЕРБ и обеща тази подкрепа да бъде върната с много работа от страна на новото правителство. В края на срещата Бойко Борисов получи малък котленски килим като дар от жителите на града. Той отказа да го вземе сега и обеща, че ще си го получи, когато след една година дойде в Котел, за да разбере от хората доволни ли са от работата на управляващите. Преди срещата в Котел, която се проведе на площад ”Възраждане”, Бойко Борисов положи цветя пред паметника на Георги Раковски.

 

ГЕРБ закри кампанията си в Сливен с голям концерт с участието на звездите от Мюзик Айдъл - Русина, Теодор, Стефан и Преслава.

 

Нова Загора закрива кампанията утре с концерт на младите виртуози от Националното училище по фолклорно изкуство „Филип Кутев” – Котел.

Още снимки от новината

Борисов в Твърдица
Бойко Борисов със кандидат-депутати от Нова Загора
Площад "Възраждане" Котел
В Сливен пред НТС очаква Бойко Борисов
Бойко Борисов с кандидат-депутати от ГЕРБ Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев