ГЕРБ-Сливен : Тревожи ни изключително високото нарастване на разходите

---
11.03.2013 / 17:12

Групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет в Сливен потвърди позицията си, че ще подкрепи реалистичен бюджет за 2013 г. в рамките на 65-70 милиона лева. Това стана по време на консултациите при кмета на общината за основния финансов документ с представители и на други политически групи в местния парламент. От страна на ГЕРБ присъстваха председателят на групата Димитър Митев и общинските съветници Галина Вучкова, Мария Григорова, Здравко Костадинов и Васил Йовчев.

Припомням, че на проведените на 7 март консултации, Групата на ГЕРБ излезе с искане общинската администрация да предостави допълнителна информация - анализ на по-големите разходи по функции, справка за дължимите от общината 30 милиона лева, за изпълнението на капиталовата програма и др.

Димитър Митев днес заяви, че информацията е получена преди часове и не е в пълния си обем. Според него няма справка за договорите, сключени за озеленяване, сметоизвозване и сметосъбиране, няма и яснота за завършеността на обектите. „От предоставената информация се затвърждават нашите опасения поради които не подкрепихме бюджета. Тревожи ни изключително високото нарастване на разходите от местни дейности по отделни функции, така и дофинансирането на държавните дейности с местни финанси. Например – чувствително перо са гражданските договори, командировките в чужбина са увеличени с 466 процента, текущи ремонти –увеличени са от 1 215 до 1789 процента, което е изключително голямо увеличение и трябва да получим обосновка кое ги налага”, каза Димитър Митев.

Васил Йовчев заяви, че ГЕРБ иска промяна на технологията при изработването на бюджета и неговия отчет с оглед по-голяма прозрачност и публичност. Той допълни, че групата ще се запознае подробно с допълнителната информация и до края на седмицата ще излезе със становище по отношение на бюджет 2013.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев