ПП ГЕРБ Сливен алармира за купуване на гласове

05.07.2009 / 10:06

Четири жалби по повод купуване на гласове в Сливенско подаде в полицията ПП ГЕРБ. Двете от тях се отнасят до незаконен бизнес с гласове в Котел.

"В град Котел от 6.00 часа сутринта от ромската махала се извозват гласоподаватели до изборните секции да гласуват с леки автомобили и микробус, се съобщава в една от жалбите. Същите автомобили ги връщат в ромската махала и гласувалите се возят до магазина на Ружа при Васко Ружения и в кафенето на Курти Колев /общински съветник от ДПС/, където срещу поръчано кафе се „връща” ресто от 25 лева на човек за гласуването."

"В град Котел в близост до секция № 14 лице с автомобил Латвия събира лични карти на лица от ромски произход с цел указване на начин на гласуване", алармират от ПП ГЕРБ в друга жалба.

Третата жалба е свързана с купуване на гласове в село Калояново. "Лицето Александър Русев, известен като Сашо, притежаващ магазин-ресторант и вулканизатор в село Калояново, организира групи от роми от селата в с.Калояново и с.Глушник за гласуване срещу 10 лв на глас авансово и обещание за доплащане в размер на 40 лв на глас след излизане на резултатите. Ромите се водят до секциите."

Четвъртият сигнал до полицията се отнася за купуване на гласове в Сливен. ГЕРБ съобщава, че преди и след да упражнят своя вот в Първо училище "Хаджи Мина Пашов" граждани минават през Читалище "Искра", където получават "консултации" и след това се отчитат.

"Молим, да предприемете незабавно необходимите законови мерки за прекратяване на закононарушението и осигуряване на законосъобразността на изборния ден до приключването му", настояват от партията.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев