Кандидати от ГЕРБ-Сливен – гости на събор край Твърдица

---
01.05.2013 / 14:57

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за област Сливен Десислава Танева и кандидатите за народни представители Марин Кавръков и Кристин Спасов бяха официални гости на събора в местността „Улищица” край Твърдица. Жители на община Твърдица благодариха на Десислава Танева за усилията, които положи за ремонта на пътя Твърдица -Елена и й пожелаха успех на парламентарните избори. От своя страна водачът на листата на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева изрази благодарност за поканата да присъства на събора и пожела на всички весели Великденски празници.

Марин Кавръков също направи обръщение към присъстващите на събора и изрази очаквания, че при следващ мандат на ГЕРБ, ще бъдат свършени още много неща за региона.

На мястото, на което се провежда събора, се е издигал град Улинград, който по време на турското робство е опожарен до основи. Турски войски минавали по билото на Средна гора. Когато мъглата се вдигнала, те видели града и сринали до основи къщите, църквата и манастира. Години наред жителите на селата Козарево и Конаре – потомци на избягалите от Улинград хора, правят курбан в местността. През 90-те години инициативите са възстановени и превърнати в събор между двете села. Вече е традиция по време на проявата да се изявяват фолклорни самодейни състави от общините Твърдица и Гурково. Според местна легенда, в местността „Улищица” има аязмо с лековита вода, която изцерява очите и помага при безплодие.

 

 

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев