Бойко Борисов: Обещах на нашите избиратели ГЕРБ да не влиза в безпринципни коалиции

Бойко Борисов
23.05.2013 / 14:27

Българският народ пожела и в този парламент да ни посочи като първа политическа сила. Ние обещахме на нашите избиратели да не влизаме в безпринципни коалиции. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при получаването на мандат от президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство

 

,,Единственият шанс да се състави правителство беше с партия „Атака", тъй като обещахме на нашите избиратели да не влизаме в коалиция с ДПС и БСП. Само че с партия, която нарича посланиците на нашите европейски партньори дебелобузи чичковци, а ние се надяваме да получим 25 милиарда лева помощ в следващия програмен период. Благодарение на всички тях построихме магистрали, метро, инфраструктура. Ние нямаме шанс да направим правителство. Няма как Партията за европейско развитие на България да приеме такава подкрепа. Видяхте как демонстративно всички посланици се изнизаха от парламента, когато Сидеров и "Атака" седнаха в парламента.’’, коментира Бойко Борисов. Той посочи, че това е тежък удар в Европа и е срам за Станишев и Местан да правят елементарни трикове и игри за съставяне на правителство. По думите на Борисов, ГЕРБ не участва и няма да участва в трикове.

 

,,Най-приятелски бих казал на г-н Станишев и г-н Местан - когато аз признах грешките, които направихме в нашето управление, на първо място посочих горделивостта. Те бяха горделиви, знаейки, че са направили уйдурма с "Атака", дори не се обадиха да ни поздравят като политически сили. Да бяха казали - дайте ни един депутат, аз лично щях да го направя; аз щях да им гласувам един глас, само да не се излагаме в Европа’’, допълни председателят на ПП ГЕРБ.

 

Бойко Борисов обяви предложенията си за съставяне на правителство и върна мандата.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев