Бойко Борисов: Няма да се регистрираме при гласуването на кабинета, за да стане ясна тройната коалиция БСП, ДПС и Атака

28.05.2013 / 21:23

След като видяхме, че могат да си избират председател на Народното събрание без да се регистрират, и БСП и ДПС радушно се поздравяваха за този вид поведение в парламента, утре ние ще влезем в парламентарната зала, но няма да се регистрираме, за да стане ясна тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака”. Това заяви пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на Парламентарната група на партията в Народното събрание. „Никой не тръгва да прави кабинет, ако няма гарантирани 121 човека. С нас не е разговаряно до ден-днешен, така че остават тези три партии. Въпреки че ние сме първа политическа сила, видяхте, че не предлагаме кабинет и не взимаме мандата, защото и „Атака”, и ДПС и БСП са против такъв кабинет. Така оставяме утре трите партии да си изберат правителство”, коментира Борисов. По думите му депутатите от ГЕРБ няма да участват и в гласуването на предложения от Пламен Орешарски кабинет. На въпрос дали евентуално някой от депутатите на ГЕРБ ще подкрепят правителството на Орешарски Борисов отговори: „Сега разговарях с всички депутати. Няма такова настроение в никой, защото след като видяхме този кабинет, наречен експертен, в кавички, той ако не беше толкова опасен за България, щеше да е смешен. Видяхте, че той 24 часа не можа да удържи. Това, което вчера към 16.00 - 17.00 часа г-н Орешарски каза, не можа да удържи до сутринта. Хората, които застроиха Черноморието, направиха заменките, това, което предупреждавахме еколозите, които бяха най-дейни в протеста, видяха какви хора ще управляват оттук нататък България. То не са „Дюнигейт”, то не са заменки”, подчерта председателят на ПП ГЕРБ. „Ако някой може да ни обвини нас, че можем да подкрепяме този кабинет, това си е негов личен проблем. При триковете, които ни приложиха, при първа политическа сила, призната от тях, ГЕРБ да не може да избере председател на парламента с триковете, които изиграха, сега ще е цинично някой да ни обвини в такова нещо”, допълни Борисов.

 

Бойко Борисов бе категоричен, че сега тези, които правиха „Дюнигейт”, стават министри. На реплика от журналисти, че „Дюнигейт” е станал по времето на управлението на ГЕРБ, Борисов заяви: „Стана и го спрях на мига. А сега тези, които го правиха, стават министри и то на министерства, които много трудно можеш да го кажеш, изобщо как го формулират, какви мотиви имат за него. А пък със спортната министърка мисля, че ще бъде най-големият смях, който някога е имало. Сега чувам по Фейсбук, че имало и фалшиви дипломи. И това в рамките на 24 часа”. Борисов уточни, че моминираният за министър на транспорта Данаил Папазов не е член на ГЕРБ. „От всичко, което ни наговориха, и от всичко, което предложиха, виждам един кабинет на БСП и ДПС, който надали с нещо може да се нарече експертен. Вие видяхте, че това, с което БСП подмами хората - точната дума е „подмами” - беше, че ще вдигат данъците, и всички социално слаби си помислиха, че ще се вдигнат данъците на богатите, ще дадат на бедните. Оказа се, че това въобще не са си го мисли да бъде факт. След това - говореха навсякъде, че „Белене” го почват веднага, ще го строят. Сега виждате, че все едно тази тема не съществува. Да не говорим за тези 250 000 работни места, за които само заради тях аз бих бил готов да ги подкрепя, но се оказа, че те ще станат след 4 години, в края на мандата. Няма кой да ги чака за след 4 години да създават работни места”, заяви Бойко Борисов.

 

„Аз много отдавна съм спрял да слушам какво казва Станишев. Много внимателно слушам какво казва многоуважаваната от мен г-жа Моника Йосифова, защото нейните приятелки стават министри, нейните роднини, в смисъл най-близки хора заемат ключовите постове в държавата. Така че Станишев какво казва, за мен няма никакво значение”, посочи Борисов. Според председателя на ПП ГЕРБ кабинетът е изцяло зависим от лобистки групи, червени олигарси, така че само Господ може да ни е на помощ. „Месеци наред Станишев говореше, че съм диктатор, а се оказа, че най-големите демократи сме ние, и върнахме два пъти мандата за управление. Той говореше, че ние контролираме медиите, а се оказа, че всички медии са под тотален контрол на две партии и една - две личности. Безспорна истина. Като погледнеш вестниците сутрин, то е ясно и видно. Ето това е популизъм. Станишев и членове на неговия бивш кабинет, много хора, които и сега са предложени за министри, докато бях премиер, многократно са идвали у нас, идвали са в Министерски съвет. Ако Станишев е искал нашата подкрепа, тя се прави ясно и точно, когато е времето и то по начин, който обществото щеше да приеме. Обажда се, честити ни победата, иска публична среща с ГЕРБ и казва: „Господа, народът отреди вие да сте първа политическа сила, но да не можете да управлявате сами. Малко повече неискани от вас сме ние. По-неискани са БСП. Затова ние, като втора политическа сила предлагаме в тази тежка финансова и икономическа криза да ни подкрепите, да направим кабинет, да имаме правителство, да се пробваме дали можем да управляваме по-добре. Тогава можеше да ми зададете този въпрос, а не през медиите вечерта преди да се гласува правителството, когато вече е обявено, той да ми казва Борисов да гласува. Това трябваше да стане преди 15 дни и тогава, аз многократно съм казвал, можеше да разчита на моя глас. Но сега вече…. Те са си направили кабинетите, изцяло зависим кабинет от лобистки групи, червени олигарси, прекрасно го знаете. Така че само Господ може да ни е на помощ и министърката на спорта, както казва Създателят”, категоричен бе Бойко Борисов.

 

Председателят на ПП ГЕРБ съобщи, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение кандидатът на партията за кмет на Община Варна да е Иван Портних. „Сега го гласуваха и депутатите. Исках да чуя и тяхното мнение”, посочи Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев