По-ниски данъци след предложение на ГЕРБ-Сливен

31.05.2013 / 09:42

Общинският съвет в Сливен реши намаляване размера на местните данъци, като годишният размер на данъка върху недвижимите имоти на гражданите и фирмите да стане 1,3 на хиляда върху данъчната оценка. Предложението бе направено от общинския съветник от ГЕРБ Мария Григорова.

Групата на ПП ГЕРБ не подкрепи предложението на кмета Кольо Милев да бъдат изтеглени нови седем кредита. Заемите са от Фонд за органите на местно

самоуправление в България – ФЛАГ и целта е с тях да бъдат реализирани различни проекти на общината. Общата им стойност е 4 081 177 лева.

Според председателя на групата Димитър Митев, ГЕРБ няма нищо против реализирането на европейски проекти, но така внесените предложения не дават яснота дали Общината би запазила финансовата си стабилност. Кметът не дава информация досега как са били обслужвани предишните кредити и каква е възможността да бъдат обслужвани още седем. Митев е категоричен, че общинските съветници от ГЕРБ ще продължат да настояват за прозрачност при управлението на кметската администрация и ще търсят необходимата информация относно сигурността на обслужването на кредитите.

Предложенията може да бъдат гласувани на извънредна сесия, ако бъдат изчистени

всички неясноти.

Общинските съветници от ГЕРБ не подкрепиха и решението за одобряване на общата численост и общата структура на администрацията. Ако предложението

беше прието, означава, че Общината няма да има главен счетоводител. Общинските

съветници са обезпокоени, че това би било опит да се търси отново външна фирма,

която да извършва работата на главен счетоводител и сключването на още

граждански договори.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев