Бойко Борисов: Кабинетът на ДПС и БСП ще падне с гръм и трясък

Бойко Борисов
13.06.2013 / 13:29

Кабинетът ще падне с гръм и трясък. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ и ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „С прискърбие наблюдавам това, което става в държавата. Понеже ме попитаха защо нямам настроение. Защото начинът, по който така брутално се изнасилва Столетницата от ДПС в момента, не съм го очаквал. Вече близо 20 дни, този уж експертен, програмен или граждански кабинет, както вече Станишев го нарича, защото бяга от отговорност, защото разбира какво ще му се случи накрая на кабинета, не могат да си назначат областни управители. Още работят с нашите. Вече 20 дни не могат да си сложат заместник-министри”, посочи Борисов. По думите му това се случва, защото в момента се води пазарлък между ДПС и БСП как да разпределят държавната баница и да я изядат за 2 - 3 месеца. „Истински се страхувам, че тези 4 - 5 обекта, които сме направили и сега ги довършват в последните дни, ще са последните в следващите 5 години, защото пораженията, които ще нанесат върху държавата, върху това, което построихме, което проектирахме, и което се гради, ще бъдат тежки”, предупреди Бойко Борисов. „ГЕРБ не може да ги спре по никакъв начин, може да ги спре само народът”, допълни той.

Председателят на ПП ГЕРБ бе категоричен, че в правителството БСП има само един премиер – Орешарски, и двама министри – Найденов и Вигенин, а всичко останало е на ДПС. „Сега, по същия начин се пазарят за областните управители. 20 дни още стоят областните управители на ГЕРБ, а те нали бяха много знаещи, можещи, готови още от първия ден с министри, заместник-министри и какво…? Те нямат дори вицепремиер по еврофондовете. Това е катастрофа. Вече 20 дни да имаш един вицепремиер, практически означава, че той отговаря за всичко, няма ресори, всъщност той дублира премиера. Ако те не сложат незабавно вицепремиер, който да отговаря за фондовете, аз ви гарантирам, че това е сделка и Орешарски и Зинаида имат еднакви права, съответно като премиер и вицепремиер”, обясни Бойко Борисов. Той заяви, че е готов да поеме поста министър-председател, при ново управление на ПП ГЕРБ. „Рано или късно това ще се случи. Естествено, че по начина, по който управляват, хората ще почнат да съжаляват за строителството, за финансовата стабилност, за всичко това, което правехме ние”, подчерта Борисов. Според него ДПС и БСП искат със заместник-министрите да отрегулират интересите на отделните лобистки кръгове, защото това правителство е само на лобисти и те прозират. „Тези, срещу които уж народът протестираше, са на среща вчера с Миков, онзи ден с Орешарски. Така, както вървят, много тежко ще се развие държавата след това. Цената за тока и митингите, които ни бяха спретнати, всъщност явно не става въпрос за цената на тока. 20 дни не е направена нито една мярка. Те казаха, че от първия ден ще въведат мерки”, припомни председателят на ПП ГЕРБ.

„20 дни вече се занимават само с отряд 28. Не искат обаче в тази анкетна комисия да вкараме и как са купени „Кугър”-ите, за колко пари. Двата еърбъса за колко са купени и защо. Най-вече разходите на предишната тройната коалиция, които твърдя, че са поне два пъти повече от направените от нашето правителство. Дори настоявам да има такава анкетна комисия, в която със сигурност знам, че за една много близка на бившия премиер Станишев са похарчени толкова пари за командировка, колкото ние за 4 години за целия отряд 28”, съобщи Борисов. Той подчерта, че ще намери начин да каже информацията за близката на Станишев, защото тя е квалифицирана. „Информацията е квалифицирана, защото е направена през една специална служба, за да се прикрие”, обясни председателят на ПГ на ПП ГЕРБ. „Просто искам да им кажа, че по пътя, по който са тръгнали, ще говорят глупости, ще мине един месец, ще минат два, но това няма да напълни хладилниците на хората. Аз ще докажа по безспорен начин, че само с едно движение те са похарчили толкова пари, колкото ние за целия отряд”, заяви Борисов. Затова призовавам тези хора да се вземат в ръце в името на бъдещето на България и да поработят малко, да спрат да се пазарят, да си сложат някакви експерти”, заяви Бойко Борисов. Според него популизмът на „Атака” се изразява в това, че преди да се състави правителството, говореха, че ако не бъдат вдигнати заплатите на 1000 лева и пенсиите на 500 лева, ще напуснат веднага, а сега не го правят. „Същите тези господа, похарчиха 13 милиона лева за безсмислен референдум за „Белене”. Станишев и всички от БСП тръбяха през цялата предизборна кампания, че веднага почват да строят „Белене” и излъгаха всички хора, които искат това да се случи. Вече 20 дни виждате това, което винаги съм твърдял, че Станишев никога няма да подпише „Белене”, сега се случва. Но излъгаха хората, излъгаха за данъците”, категоричен бе Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев