Бойко Борисов: БСП вече не съществува като партия

Бойко Борисов
14.06.2013 / 14:55

Това е краят на столетницата днес. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов относно избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. „Толкова съм сащисан от това, което чух, че дори не мога да повярвам, че това предложиха. БСП вече не съществува като партия. Честитя им края на тази партия. Тя днес приключи. Днес България има една партия, която управлява, това е ДПС. БСП не съществува като партия вече”, категоричен бе Борисов. По думите му след като Станишев е разбрал, че не може по демократичен път да победи ПП ГЕРБ като партия и е решил да играе „ва банк” чрез арести и тормоз. „Виждате в какво нещастно положение се намира премиерът Орешарски и ако той има малко чест и доблест, трябва да си хвърли оставката. Не трябва да стои там, да му се маскари името, защото той е човек, който мисля, че заслужава уважение”, посочи председателят на ПП ГЕРБ.

Бойко Борисов подчерта, че ДПС, начело с Ахмед Доган, демонстрира как се упражнява власт - безскрупулно, безпардонно, в интерес само на една партия. „Те заслужават поздравления за това, че завзеха абсолютно всичко, цялата власт - медийна, икономическа, финансова, банкерска, служби, всичко, и могат да управляват 20 години. Неслучайно цялото им ръководство е от бивши агенти на Държавна сигурност. Те знаят как се прави. Проведоха предизборна кампания, изцяло с компромати, през целия ден на размисъл направиха така, че да има внушения срещу ГЕРБ“, обясни Борисов. Той припомни, че управляващите махнаха първо тези полицейски директори, които бяха задържали хора от БСП и ДПС за купуване на гласове. „Направиха си едно съвременно Гестапо, с всичките му функции, безконтролно. Казва Местан, че щял да го контролира парламентът. Кой парламент? Депутати от БСП и ДПС, това ли е контролът? БСП я убиха вътре, техните хора. Не ги ли видяхте как изглеждат по коридорите. Те са омачкани, сутринта ги извикаха, казаха им какво ще гласуват. Миков направи поредните си трикове с кворума и в последния момент през нощта вкара името на Закона за ДАНС за обнародване“, каза Борисов.

Председателят на ПП ГЕРБ посочи, че за първи път в 20 години история, идва някакво управление на власт и отнема правомощия на президента. „Вие помните, дори съм бил упрекван за това, че докато беше президентът Първанов, ние дори не внесохме законите за службите, за да не се приемат, че са срещу президента, че му се отнемат правомощия. Сега те, с първото си решение, с първия си закон за ДАНС, отнеха правомощията на президента да се произнася. Отказът на Плевнелиев да присъства на откриването на Дунав мост 2 е абсолютно правилен жест според мен. Това ще е много ясен сигнал и за Брюксел и за всички, какви процеси текат в България“, обясни Бойко Борисов. Той съобщи, че е забранил на апарата на партия ГЕРБ да участват в протест. „За нас са гласували над 1 100 000 души. Над тези хора нямам власт. Разпознаваемите лица на ГЕРБ съм казал да не се явяват на протести“, заяви Борисов. По думите му една нация, за да върви напред, изисква политическите мъже и жени да могат да говорят, да взимат най-правилните решения за държавата, независимо дали има политически ущърб за тях. „Една държава, в която всяко управление ще се посреща с протест, ще има напрежение, върху което и да е правителство. Това не е добро. Учудвам се днес, с това решение, което взеха, те взривиха нета, взривиха хората. Сега никой не може да го оправдае”, категоричен бе Бойко Борисов.

 

„Ние по никакъв начин не пречим на парламента. Точно обратното, влизаме, регистрираме се, и всеки ден Миков прави трикове. Първия ден бяхме наивни и неопитни. Миков натиска копчето и на 15 - 20 секунда, само следи кворума да има малко хора, и спира регистрацията. Пълна зала, над 215 души има в залата, а излиза, че са 140. Хората най-много ги дразни това, че гласуват с чужди карти и не ходят депутатите на работа”, заяви Борисов. Той отново посочи, че ДПС, БСП и Атака се държат като спечелили изборите. „Не мога да си обясня това нахалство, това самодоволство. И това ще им изиграе лоша шега. От нашите грешки съм си извел поуки. Техните ще бъдат много по-горчиви. Ние сме демократична партия. Има инакомислещи, има различни мнения. Аз се срещам с тях, изслушвам ги. Сега ще имам повече време, ще се срещам с хората. ГЕРБ не я мислете, имате правителство, имате мнозинство. Занимавайте се с министрите”, подчерта Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев