ГЕРБ: Парите от продажба на имот в Сливен да се използват за неотложни разходи

27.06.2013 / 12:09

Средствата от продажбата на недостроената многофункционална зала в кв. „Младост” в Сливен да се използват за погасяване на стари задължения и неотложни нужди по предварително изготвен списък. Това предложение на Групата на ГЕРБ в Общинския съвет беше записано в точката за продажба на имота. Председателят на групата Димитър Митев заяви, че по този начин ще се покрият финансови задължения и може да бъдат финансирани някои от проектите, по които общината иска да тегли нови кредити. По предложение на Здравко Костадинов бе записано сумата от продажбата да е без ДДС. Началната тръжна цена е 2 160 000 лв. Председателстващият заседанието Мария Григорова отправи забележка към общинската администрация, че не е подготвила коректно някои от материалите за сесията. Предложението за продажбата на въпросния имот е входирано само на един лист, без да са включени становищата от предишното заседания на местния парламент.

Димитър Митев отбеляза, че това е неуважение към общинските съветници и групата на ГЕРБ няма да подкрепя предложения, в които не са направени необходимите допълнения.

В дневния ред на заседанието бяха включени 37 точки, внесени бяха две допълнителни.

Беше прието изменение на Наредбата за рекламната дейност на територията на Община Сливен, което касае монтиране на информационно указателни табели върху стълбовете за осветление. Гласува се и предложение за създаване на местен фонд Ин витро като за целта се предвидят 30 000 лв. от бюджета на общината. Специална комисия ще разглежда и одобрява исканията за финансиране от фонда. Председателят на групата на ГЕРБ Димитър Митев обяви, че с колегите си приветства създаването на фонда, имайки предвид важността на проблема за много семейства.

Преди гласуването на измененията в бюджета на Община Сливен за 2013 г., Керанка Стамова от ГЕРБ заяви, че в повечето случаи промените касаят не толкова важни въпроси и се пренебрегват други неотложни проблеми. Тя даде за пример липсата на резултат по отношение на изграждане на асансьор за деца с увреждания във второ училище, за което от миналата година са заложени средства в капиталовата програма и попита защо още не е направено. Заместник-кметът Иван Манчев заяви, че се извършва проектирането и очаква до септември проектът да бъде завършен.

Не беше прието предложението за отдаване под наем на осем броя обекти за поставяне на преместваеми обекти за продажба на печатни издания, тютюневи изделия и пакетирани стоки. Според Керанка Стамова обектите трябва да бъдат предложени един по един, чрез търг с явно наддаване, за да могат да се включат повече участници и да се постигне по-добра цена.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев