Бойко Борисов: Във Варна се подготвя подмяна на цели урни на кметските избори

Бойко Борисов
28.06.2013 / 13:20

„За частичните избори във Варна се подготвя подмяна на цели урни. Причината да бъда днес във Варна е именно информация за подмяна на вота”. Това заяви във Варна председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че във Варна бяха хванати хора, които купуват гласове. „По безспорен начин ги хванаха с имената и с парите, и с всичко. За награда, този, който ги хвана, го уволниха. Сега имаме информация, че се готви подмяна на цели урни, около 10 000 – 15 000 гласа. Така ми казват колегите”, посочи Борисов. Според него, това, че ПП ГЕРБ има представители в комисиите, няма да попречи на фалшификаторите. „Спомняте си ситуацията с печатницата в Костинброд и че ГЕРБ има нещо общо в това. Видяхте от документите кои имат общо с тази печатница. Внушението бе за нас. Аз благодаря на прокуратурата, че го повтаря непрекъснато”, добави Борисов. По думите му във Варна ДПС са решили да направят същото, каквото са направили по време на парламентарните избори. „За купуването на гласове във Варна по време на парламентарните избори не се говори, а се говори за други неща. Нека полицията и прокуратурата във Варна да знаят, че тези хора, които купуваха гласове по време на парламентарните избори, сега искат да подменят цели урни“, предупреди Борисов. Той бе категоричен, че ПП ГЕРБ никога не е купувала гласове. „Ако видите резултатите в ромските махали във Варна, Лютви Местан има 90% и точно те купуваха гласове . Давам информация на вашите зрители и слушатели като факти, те да си направят изводи. Сега искат да си върнат жеста, като узаконят гетата. Да ви е честито на Варна – морската столица с катуни”, подчерта Бойко Борисов.

„Иван Портних ще победи на изборите във Варна, така, както победихме Орешарски с близо 12% на парламентарните избори в града преди два месеца. Аз винаги съм твърдял, че всяка политическа партия има своя политически живот. Всяка политическа партия отива сама на изборите, за да се види колко хора гласуват за нея. Истински съжалявам, че във Варна освен нас и Атака, друга политическа партия не участва в изборите със свой кандидат“, посочи председателят на ПП ГЕРБ. Той определи това, като скрити номерца, които правят и в парламента. „Сега е независим кандидат, но бил подкрепен. Това не е начинът и този начин е грешен, защото, когато имаш партиен кандидат, цялата партия носи отговорност за него.”, каза Борисов. Относно участието на ПП ГЕРБ в един евентуален бъдещ десен проект за обединение, Бойко Борисов обясни, че ако има 10 критерия на какво трябва да отговарят десните партии, ПП ГЕРБ е изпълнила всичките, като се започне от Закона за тютюнопушенето, мине се през ниския бюджетен дефицит, и се стигне до спирането на АЕЦ „Белене“.

 

„Правителство трябва да си подаде оставката, за да се успокои народът. Нали аз бях диктатор, нали командвахме медиите, помните ли тези лъжи? Когато строяхме магистрали, пречиствателни станции, булеварди, болници, и във Варна, в най-тежката криза, казаха, че съм диктатор. Аз си отидох на втория ден и казах: „нека народът да се произнесе на изборите“, и народът, за първи път в нашата история, ни нареди отново като първа политическа сила, а тези сега бягат и не искат да подават оставка. Държавата вече месеци наред не работи”, посочи председателят на ПП ГЕРБ. По повод идеята за свикване на Велико народно събрание Борисов коментира, че това е сложен процес и трябва да има политически консенсус. „В момента отношението между партиите в България е такова, че такъв консенсус много трудно ще се намери. Но всичко ще си дойде с времето. Сега първо правителството трябва да подаде оставка, за да се успокои народът и да има нови избори”, категоричен бе Бойко Борисов. Той допълни, че така или иначе месеците юли или август са почивни и държавата не работи. „Все още няма назначени областни управители, а едва вчера са назначени вицепремиери. Два месеца ги чакахме. Те не са работили досега, така че едва ли ще е проблем?”, заяви във Варна председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Парламентът така е обсаден, че и да иска човек, няма как да се върне“, посочи Борисов. Според него този парламент е безсмислен, защото министрите и депутатите са изгубили изцяло доверието на хората. „Говорят неща, които са противоположност на това, което говориха през февруари, когато бяха протестите и то за цената на тока. Те казваха: „Незабавно оставка”, а сега щяло да стане криза. Ако правителството подаде оставка, до криза няма да се стигне, тъй като за месец и половина могат да бъдат проведени нови избори и хората да бъдат представени по-добре. Ние сме направили предложения в Изборния кодекс, с които всички ще бъдат удовлетворени и това вече е демокрация. Който, каквито резултати постигне, така ще се подреди народът“, обясни Борисов. Той припомни, че първото нещо, което управляващите направиха, беше да орежат субсидиите на малките партии, които имаха 3, 3, 5% и които по принцип са бъдещи партньори на ГЕРБ. „Те просто искат да останат както едно време – ДПС, Атака и БСП. Ние сме още достатъчно силни и няма какво да ни правят, затова посегнаха на всички останали”, допълни Борисов. Той посочи, че предложението на ГЕРБ е 3-процентовата бариера да остане, за да има по-голяма представителност и в същото време да не се режат субсидиите на тези партии, които са постигнали такъв резултат. „Тези популистки мерки, като намаляването на субсидиите на партиите, са грешни, защото единственият начин политическите партии да бъдат честни и прозрачни и да не бъдат в ръцете на олигарсите, са техните субсидии. „Когато няма пари за една политическа партия, най-естественото е тя да търси пари от бизнеса, което я прави зависима”, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев