Д.Танева: За една партия напускането на хора, които искат на всяка цена да са на определени властови позиции, има оздравителен ефект

Десислава Танева
08.07.2013 / 14:17

Не може да се говори за разцепление в ПП ГЕРБ, заяви областният координатор на партията в Сливен и народен представител Десислава Танева. Не виждам никаква драма, освен използването на случая от политическите ни опоненти за говорене против ГЕРБ. Няма драма в това, че членове на дадена партия имат мислене, желания, позиции, които ги мотивират да напуснат. Напротив - за една партия, особено млада като ГЕРБ, по-скоро тези процеси имат оздравителен характер, каза Танева. От това, че ГЕРБ не участва в управлението на страната, има един положителен ефект - много ясно могат да се видят и осъзнаят грешките. „Ако имаше повторение на още един мандат, това щеше да стане по-трудно. Надявам се при следваща възможност за управление на ГЕРБ, тези грешки да не бъдат повторени. За една партия напускането на хората, които искат на всяка цена да са на определени властови политически позиции, има оздравителен ефект. Както няма драма от това, че група млади хора напускат БСП – партия със стогодишна история, няма драма и в това, че в една млада, седемгодишна партия има напуснали няколко човека, които се чувстват вероятно неудовлетворени от собствената си реализация”, допълни Танева.

Тя припомни, че структурата в Сливен е учредена от 336 човека, а към момента членската маса е от 1 030 души. „Нямам данни за някои от тях да са организирани от групата на напускащите, но и да има, няма нищо драматично в това”, каза депутатът.

От началото на годината в областната организация са приети нови 69 човека от областта. Общо за всички години има 10 молби за прекратяване на членство, една от които е за тази година. Десислава Танева заяви, че симпатизантите на ГЕРБ, с които областната организация работи, са около 2 500 и никога в този период на развитие на партията в Сливен, те не са провокирани, не им е предлагано да станат членове на ГЕРБ. „Членството в партия е строго индивидуален акт, личностно осъзнат и изключително доброволен”, допълни Десислава Танева. Тя увери, че от учредяването на областната структура решенията винаги са се взимали демократично, след обсъждане и постигане на консенсус. Организацията води партиен живот, след изборите са направени общински събрания в Котел Нова Загора и Твърдица. Предстои събрание и на общинската организация в Сливен. „Успехът в политиката е плод на екипност. Ако един ръководител на политическа структура няма чувство за екипност, а изпадне в дребнотемия в отношенията между партийните членове, нищо добро не очаква съответната структура. Всеки трябва да помисли първо за общия интерес.”, каза в заключение Танева.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев