Бойко Борисов: Хората осъзнаха, че печатницата в Костинброд беше една гигантска медийна манипулация

Бойко Борисов
13.07.2013 / 12:50

Истински се радвам, че хората осъзнаха, че печатницата в Костинброд беше една гигантска медийна манипулация, която ни омаскари нас. Сега всички знаят, че ние нямаме общо с тази печатница. Не е имало от тази печатница как да излязат бюлетини. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за предаването „Под лупа” по телевизия Европа. По думите му победата на изборите във Варна е важен знак за протестиращите в големите градове. „Аз истински се надявам Варна да се развие в следващите 4 години по начина, по който всички искаме и модела от Бургас. Комунистите винаги правят това – това, което те правят, го приписват на другите. На изборите във Варна се оказа, че в ромските махали харесват БСП”, припомни Борисов. „Посланиците на Германия и Франция казаха всичко, което можеше да се каже за тази тройна коалиция, това е съгласувано с техните кабинети. Те го направиха точно, за да направят разликата – крайно негативно за това управление, на другия ден – английското даде прекрасна оценка за нашето управление. По този начин хората да преценят отношението, което имат в Европа към нашето и сегашното управление”, категоричен бе Бойко Борисов.

 

Според председателя на ПП ГЕРБ изборният закон трябва да се промени сега, само частта за парламентарни избори, и това става за два-три дни. „Защото сега има парламентарна криза. До изборите за президент има три години, за местна власт две години, за евродепутати е догодина май. Има достатъчно време някои от несъвършенствата или предложенията и на протестиращите, и на по-малките политически партии, да се приемат. А сега трябва да се приеме само тази част – за парламентарните избори, за мажоритарния вот, за преференциалния вот, намаляване на бариерата, субсидии намаляване и всичко останало може да се направи за няколко дена”, посочи Борисов. По думите му народните представители от парламентарната група на ГЕРБ напуснаха Народното събрание, защото Волен Сидеров и компания бяха допуснати да провокират, да се подиграват, да обиждат и да търсят ексцесии в парламента. „Впоследствие видяхте, че се оказа, че са въоръжени. И затова напуснахме. Но празният стол в политиката не е добър вариант”, обясни Бойко Борисов. Той беше категоричен, че в западните демокрации са се развили процеси, които никога не биха позволили, ако една партия е първа политическа сила, да не й се даде председателство в парламента или да не й се дадат водещи комисии. „Защото тук не става въпрос за лидера на партията, или за председателя, или за ръководството на партията. Те ни унижават нас. Зад тази партия стоят милион и сто хиляди избиратели на тези избори. Когато им се дават тези комисии или тази част от управлението в парламента, ние сме ангажирани да защитаваме интересите на тези милион и сто. Защото някои казват сега: ама те не ходят на работа. Напротив, ние всеки ден всички сме в централата на ГЕРБ. Пресконференции, следим, даваме, действаме, просто чакаме да си вземат поука и другите партии в парламента”, заяви председателят на ПП ГЕРБ.

 

Бойко Борисов бе категоричен, че не съжалява, че народните представители от ПГ на ГЕРБ напуснаха парламента. „Защото, ако бяхме останали, всичко това нямаше да се осмисли. Нямаше да се чуят тези мотиви на всички, които от Европа ни попитаха и от Европейската народна партия, и, ако щете, и Мартин Шулц, и всички, аз им казах – това ми е мотивът. Ако някой дойде във вашия парламент и започне да ви обижда така, какво ще направите? Ще излезете. По-умният отстъпва”, обясни Борисов. По думите му нямаше кой да предупреди, изгони и накаже провокаторите в пленарната зала, защото управляващата тройна коалиция избра по криминален начин председател на парламента, който им е задължен и затова седи и мълчи. „Проблемът е, че през годините се създаде огромен антагонизъм между политическите партии. Разбира се, и ние имаме своята вина, не крия. Но имам и малко оправдание, че като нова партия, едва на четири години в управление, ние просто бяхме длъжни да се опитваме сами, да налагаме свои кадри, нали, да имаме идентичност. Така че имам някакво оправдание. Но като цяло се създаде една огромна омраза, напрежение, сатанизиране дори на политически партии”, подчерта председателят на ПП ГЕРБ.

 

„Реформаторският блок, който е съставен от наши сестрински партии, казват: „без ГЕРБ”. Следва логичен въпрос, като е без ГЕРБ, с кого? Очаквате, че вие, които сега имате 3%, нека да ви станат 30. Дори и 30 да ви станат в следващ парламент, повтарям - от 3 на 30, ще имате 97 депутата, колкото нас сега. Какво ще направите?”, попита Бойко Борисов. Според него вариантите са да отидат при БСП, ДПС или Атака. „Когато казвате: „без ГЕРБ”, логичен е въпросът да кажеш с кой. Когато ме питат мен на предизборните срещи може ли с БСП, ДПС, с кой, ако се наложи, ще направиш коалиция? Ние казваме: „с БСП не може, с ДПС не може, с „Атака” не може, с Костов не може”. И ето ни в ситуацията на първа политическа сила, но все едно сме последна. Отиваме при БСП, те не могат със сините, не могат с нас. И ние сме сини, но става въпрос, нека да ги наричаме Реформаторски блок, че е модерно сега, не могат с тях, не могат с нас, не могат с „Атака”, от Европа не дават. Остава им ДПС единствено. И те са готови на всякакви компромиси с ДПС”, посочи Борисов. Той поиска политическите лидери да се замислят върху това, че трябва да разглеждаме БСП и ДПС като една партия, като един блок. „И всяка една друга партия, дали е Реформаторския блок, дали е Синя коалиция или ГЕРБ, можем да направим така, че да използваме експертния потенциал и потенциала, който имат всички политически партии, и в зависимост от това как ни подрежда народът, да имаме културата, смиреността, ако щете, да направим такива правителства, които да имат представителност, експертност и обществото да може да ги приеме”, обясни председателят на ПП ГЕРБ. Борисов изрази увереност, че рано или късно това правителство ще падне и ще има предсрочни избори.

 

Председателят на ПП ГЕРБ определи като абсолютен скандал това, че автомагострала Тракия е напълно готова, но ще бъде отворена за движение чак на 15 юли, само за да се чака връщането на някаква министърка, която трябва да пререже лентичката без да е сложила дори една тухла на строежа. „От голи поляни, аз им направих магистрали, направих им ЖП линии, от голи поляни. Не, някой да почне – от голи поляни, от А до Я. И скандалното е, че днес тя е готова. Хората отиват на море. Всички, които пътуват от Благоевград през София, Пловдив, Пазарджик, Стара, Нова Загора могат да отидат до Бургас, до нашите перлички на Черноморието още днес по магистрала. Те да я пускат днес още да работи, хората да отидат на почивка. За туризма, за бизнеса, за икономиката е важно. Това са икономии на горива, икономии на гуми, някой човешки живот, ако щете по тези задръствания надолу по Карнобатско. Но какво да ви кажа? Това сега, което съм построил, това ще се открие и толкова. Българите трябва да знаят, че в следващите 10 години няма да открият нищо. Това, което им направихме, това ще бъде”, посочи Бойко Борисов. Той бе категоричен, че няма да отиде на откриването на магистралата, защото не иска да се вижда с управляващите. „Тези и в следващите години няма нищо да се направи, защото тези са много добре известни в Европа. Същият този министър-председател беше шеф на точно тази агенция, която строеше и която трябваше да направи магистрала „Тракия” – предишната тройна коалиция, само че не се разбраха за комисионните и не построиха нищо, нула, за четири години нула. Всички фондове им спряха. Те прекрасно знаят кой е Батко, Братко, Орешарски и цялата компания. Прекрасно ги знаят. Аз не знам какъв премиер е? София бучи всяка вечер от 20-30 хиляди души, излизат, той вика: „Аз си върша работата.” Каква работа е свършил? Кои назначения направи? Много хубави кадри доведе. Много хубави програми направи. Още не са си назначили зам.-министри, областни управители. Още се карат, но така ще продължи, докато има антагонизъм, докато… Политиците трябва да враждуваме в този един месец на предизборна кампания. След това така, както народът… Защото народът е една част от ГЕРБ, една от БСП, една от ДПС, една от други партии и това е демокрацията. Мнозинството управлява и трябва да намерим начин да си говорим. Това не е нормално в една държава, по 30-40 хиляди души излизат всяка вечер, най-голямата партия не ходи в парламента, парламентът е обсаден и ги бият с домати и камъни всеки ден”, коментира Борисов.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев