ГЕРБ-Сливен осигури стипендия на талантлив лекоатлет

16.07.2013 / 10:15

16-годишният Живко Стоянов от Сливен получи едногодишна стипендия от Областната организация на ПП ГЕРБ. Живко е лекоатлет, възпитаник на треньора Илиян Данев. Състезава се в бягане на 400 метра, с много добри лични постижения за сезона – медалист в младша и старша възраст с резултат от 50 сек. и 70 стотни. Това постижение му даде право да представи страната ни в своята дисциплина на престижните Европейски младежки олимпийски дни, които се провеждат в момента в холандския град Утрехт. Игрите бяха открити официално на 14 юли и ще продължат до 19-ти. Участието на сливенския състезател е тази вечер.

В олимпийския фестивал са включени шест вида спорт - лека атлетика, колоездене, спортна гимнастика, джудо, плуване и тенис. Ще участват още три състезателки от Сливен - джудистките Бетина Темелкова, Натали Сосерова и Веселина Николова. Девойките от Сливен са шампионки на страната при кадетките. България ще бъде представена от общо 33-ма спортисти.

През юни ГЕРБ-Сливен подпомогна и участието на баскетболен отбор "Тони" на финалите на Държавното първенство за момичета до 14 години в Самоков. Сливенският отбор завоюва седмото място в крайното класиране. Областната организация на партията отпусна средства и за лечение на малко дете от Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев