Лиляна Павлова: Администрацията в Министерство на регионалното развитие е в застой

Лиляна Павлова
22.07.2013 / 13:15

Администрацията в Министерство на регионалното развитие е спряла да работи и е в застой. Това заяви Лиляна Павлова, народен представител от ГЕРБ. По думите й, причината е решението да се създаде новото Министерство на инвестиционното проектиране.

„Когато беше предложено това, изобщо не беше регламентирана нуждата от това министерство. По този начин бе спряна дейността на МРРБ. Липсата на „Б” в заглавието на министерството отне възможността за издаване на каквито и да било документи, разрешения за строеж и други. Ако беше поне преходно казано, че до влизане в сила на всички необходими законови и подзаконови нормативни документи, които да изменят уредбата, поне нямаше да е блокиран инвестиционният и строителен процес в страната”, каза Лиляна Павлова. По думите й, от два месеца не се издават разрешения за строеж, не се разглеждат проекти, не съществува и Националният съвет за териториално и устройствено планиране, който да одобрява подробни устройствени планове и проекти.

„Изцяло в пиковия сезон за строителството не се разглеждат проекти, устройственото планиране е блокирано, разрешенията за строеж за всички видове обекти. Не само строежът на пътища е спрян, а и всички големи инфраструктурни обекти – за водни цикли, за сметища, всеки един проект с голям мащаб. Гражданите се оплакват, че подават жалби, но никой не работи по тях и не им се издават документи”, поясни Павлова.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев