Бойко Борисов: Досега такова чудо никога не е било – да няма един ден желание народът да търпи правителството

Бойко Борисов
24.07.2013 / 22:27

„България замина в сегашния й вид - просто за най-голямо мое съжаление имиджът, който градихме толкова години, да работят всички фондове, да ни хвалят, да се вдигат кредитните рейтинги от „Стандарт енд Пуърс”, от „Мудис”. Сега щом Европейската комисия се занимава, щом посланиците на големите държави един подир друг дават изявления за положението в България и то само един месец и половина няма, откакто са взели властта… Досега такова чудо никога не е било – да няма един ден желание народът да ги търпи тези хора”. Това заяви в интервю за Агенция Фокус председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Според него е необходимо правителството да подаде оставка и час по-скоро да има предсрочни избори. На въпрос дали ще предприеме среща с останалите опозиционни партии, той каза, че е готов за всякакви срещи, по всяко време, с който пожелае. „Трябват ден по-рано, час по-рано, предсрочни избори и народът вече този път няма да гласува по този начин. Няма да бъде безучастен. Така че ще бъде различно. И който си е взел поука от протеста, ще има успех в следващата година като политическа партия. Тези вече изкопаха огромна яма, гроб между тях и народа", коментира г-н Борисов.

 

В интервюто си за агенцията лидерът на ПП ГЕРБ отрече обвиненията на политически опоненти, че протестите са организирани и дирижирани от бившите управляващи. „Аз отново протестирам към наглите лъжи на Станишев, че някой му организирал протести. Февруари месец той само чакаше някъде да кажат, че има стачка или протести и да каже: ние ги подкрепяме. Напротив, аз от първия ден казвам, че трябва да се оставят хората да работят, стига те да бяха проявили поне малко нормалност, малко професионализъм, малко експертност. Те са само баджанаци, шуреи, зетьове, сестри, всичките им назначения са такива”, каза Борисов. Според него ако сега се направи един тест и се изпита премиерът Пламен Орешарски, той няма да си познава нито министрите, нито заместник-министрите. „Такова чудо, такова безволево управление не е имало в България. А те се биеха в гърдите преди пет месеца, че са експерти, от първия ден щели да строят „Белене”, да разкриват хиляди работни места”, посочи Бойко Борисов и допълни: „Комунистите са свикнали с кръв да взимат властта, с кръв да я пазят. Това е столетница с много тежко минало. Искам на тези доста нагли хора още веднъж да кажа, че нямаме абсолютно нищо общо с тези протести. Те са спонтанни, те са на симпатизантите на всички партии, включително и на БСП симпатизантите са на протеста, защото тези хора с безумните си назначения, с желанието си да фалират държавата, с желанието си да крадат и то по най-безобразния начин, просто отвратиха всички”, каза г-н Борисов. По думите му Пламен Орешарски е една кукла на конци и за съжаление ще остане в историята като премиера, бил най-кратко време марионетка на някого.

 

Според Бойко Борисов вече няколко месеца управляващите откриват обектите, построени от правителството на ПП ГЕРБ. „Сега като знаят, че са нула, нула могат да направят за българите, почват да сменят приоритетите. А какви са им приоритетите? Видели сме ги – 40 години нямаше в България магистрала и добре, че дойде ГЕРБ, за да направи всичките тези неща. Това е истината. Затова не могат да ни гледат враговете ни, затова не могат да ни го простят, защото оставихме за три години и половина метро, спортни зали, магистрали, ж.п. линии. Няма кой да ни го вземе това”, каза г-н Борисов.

 

Във връзка със снощните сблъсъци той заяви, че най-виновният е този, който вчера е направил заседание на комисиите от 17.00 часа. „Прекрасно знаеш, че когато в 18.30 часа протестиращите излязат, ще отидат пред парламента и ще ги завардят там. Някой, който е дал тази заповед, е провокирал ситуацията пред парламента. Този е главният виновник и той най-вероятно е Станишев”, каза още Бойко Борисов.

 

На въпрос как оценява действията на МВР и жандармерията, Борисов отговори, че те са длъжни и това им е работата да осигурят ред и съответно да направят необходимото да изведат депутатите. „Не трябва да се сърдят на тези хора, разбира се с изключение на тези, които проливаха кръв, защото има и такива. Те са наши момчета, български и са пратени там с часове и страшна умора вече е натегнала в тях“, допълни председателят на ПП ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев