Стартира рали Твърдица-Елена

---
27.07.2013 / 23:13

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева присъства на откриването на деветото издание на рали Твърдица-Елена. Тя даде символичен старт на първия автомобил с екипаж Димитър Илиев и Янаки Янакиев.

„Постарали сме се да подготвим добре трасето, има възможност да се наблюдават шест от осемте скоростни етапа, защото графика позволява предвижване. Призовавам всички зрители да спазват указанията на органите на реда, защото безопасността е най-важна. На състезателите пожелавам успешен финал”, каза при откриването кметът на Твърдица Атанас Атанасов. Той изрази задоволство от извършения ремонт на пътя Твърдица –Елена и уточни, че тази година ралито се провежда на територията на две общини. „Надявам се с промяната на трасето да се получи едно чудесно състезание”, допълни той.

На откриването присъстваха още председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков, областният координатор на структурите на ГЕРБ-Сливен Марин Кавръков и др.

Състезанието е четвърти кръг от националния шампионат. Стартът беше даден на централния площад в Твърдица, след което състезателите преминаха през специален етап „Детелината” в града. В неделя пилотите ще преминат три специални етапа от Твърдица към Елена, където ще пристигнат около 10:50 ч. В Елена ще има двучасова пауза и регрупинг. След паузата е специалният етап Елена-Твърдица, който е добил популярност като най-труден от рали Златни пясъци. След отсечката Елена-Твърдица, следват още три скоростни етапа и финал на ралито в 16:40 ч. В спортната надпревара ще се включат изявени български пилоти като Димитър Илиев, Крум Дончев, Тихомир Стратиев. От сливенските пилоти ще стартират Христо Христов, Дилян Станков, Стоян Мечков, Живко Минчев, Христо Попов.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев