Бойко Борисов: Бързо трябва да има предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествената коалиция между Атака и ДПС

Бойко Борисов
12.08.2013 / 16:04

Колкото се може по-бързо трябва да има предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между „Атака” и ДПС. Това каза в интервю за предаването на БНР „12+3” председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „Тези хора нямат моралното право да управляват, те не са първа политическа сила. ГЕРБ е първа политическа сила и аз съм благодарен на българския народ, че е оценил това, което направихме през годините”, коментира лидерът на ГЕРБ. На въпрос дали има информация кога ще се събере Народното събрание, Бойко Борисов отговори: „Все още нямаме информация кога ще се събере. Ако тройната коалиция искаше актуализацията на бюджета да стане веднага, днес щеше да има заседание и то да е минало. Нашата цел е да се покаже, че президентът не им е създал проблеми с това вето. И обществото да знае, че те правят тази актуализация само, за да похарчат едни пари. Защото това, което имам като информация е, че приходите в хазната вървят много добре и изобщо не е нужно да се актуализира бюджета”. По думите му, през септември ГЕРБ ще се възползват от закона, за да поискат вот на недоверие срещу правителството. „Която и тема да се избере, тя ще бъде удачна”, допълни Борисов.

 

„Управляващите в момента имат само една цел: да мине годината, за да се намери работа на Станишев през следващата година в Брюксел. Всичко в държавата в момента се върти около това да се намери работа на Станишев догодина. Цветанов си е заместник-председател на ГЕРБ, не знам да има недоволство срещу него в партията“, подчерта Бойко Борисов. Той бе категоричен, че БСП отлагат заседанието на парламента във времето, защото не са сигурни как ще гласува лидерът на „Атака" Волен Сидеров. ,,Аз не искам да доближавам позициите с никой, нито да се конфронтирам с никой. ГЕРБ е партия, която участва самостоятелно на избори и в зависимост от резултатите управлява или както казвате са недостатъчни оставаме с опозиция, но така или иначе ГЕРБ в момента има кметове на общини в болшинството от големите градове в България, така че можем спокойно да се съсредоточим върху управлението на местната власт, да бъдем активна опозиция, каквато сме в парламента и да чакаме колкото може по-бързо предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между "Атака" и ДПС. По отношение на евентуални сближавания с Реформаторския блок, Борисов заяви: "В политиката всяка партия се бори на избори да вземе колкото се може повече гласове и да управлява. Ние се явяваме на това състезание избори, за да имаме най-много гласове, за да управляваме. Партиите от Реформаторския блок имат претенцията, че са партии от ЕНП. Ние търсим своите приятели, партньори и съмишленици за общи действия в тази част на политическото пространство".

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев