Десислава Танева: Оставката на Румен Порожанов е лош сигнал за сектора

Десислава Танева
29.08.2013 / 14:50

Внезапната оставка на изпълнителния директор на фонд „Земеделие” е породила силно притеснение сред земеделските производители, които се опасяват за бъдещото усвояване на средствата от европейските фондове.

Това съобщи в интервю за националното радио Десислава Танева, депутат от ГЕРБ и бивш председател на парламентарната комисия по земеделие.

„От вчера хората непрекъснато ми звънят с въпроси защо се стигна до оставката на един от най-успешните ръководители на фонда. По негово време дейността на фонда стана прозрачна за земеделските производители, а самата институция беше достъпна за всеки бенефециент”, посочи Танева.

За първи път по времето на Порожанов са загърбени и съмненията за обръчи от консултантски фирми, през които преди това задължително е минавало одобряването на проектите, припомни депутатът от ГЕРБ.

Според нея Румен Порожанов е би бил изключително полезен и за създаването на новата програма за селските райони. Затова и депутатите от ГЕРБ ще инициират дискусия в парламента, на която да се обсъди бъдещата политика по управление на фонда, съобщи още Танева.

Тя припомни, че за периода от 2014 до 2020 г. разплащателната агенция ще управлява огромен ресурс от 8 млрд. евро, затова е важно да се запази сегашният начин на управление, който осигуряваше бързина и коректност спрямо кандидатите за субсидии.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев