Бойко Борисов: Това правителство е вредно и трябва да си ходи

Бойко Борисов
07.10.2013 / 09:30

Сбъднахме мечтите на поколения софиянци. Хората само мечтаеха за метро, за естакади, за Околовръстно шосе, за подземни гаражи и те вече са факт, и всички ги използват. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред над 200 души по време на среща с общинските ръководства на структурите на ГЕРБ – София. „Вече сме друг град. Построихме десетки нови детски градини, защото всички преди това бяха продадени или приватизирани. Това е резултатът, когато ГЕРБ управлява два последователни мандата“, посочи Борисов.

„Какъв експерт е Орешарски? Какво експертно е направил в живота си той? Като дойдохме през 2009 година, ни остави огромен заем, който ние трябваше да плащаме. А като министър, точно преди да си тръгне, позволи да се вдигнат пенсиите, като знаеше, че няма пари за това“, каза пред софийските структури на ГЕРБ Бойко Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че правителството и Орешарски нямат никакъв план и не знаят какво правят, щом веднага, още в началото на управлението си, отново взеха заем. „Кой финансист, кой експерт отива да вземе кредит, който автоматично вдига лихвите в държавата и сваля кредитния рейтинг на страната. Никакъв експерт не е Орешарски. Този човек не е направил едно експертно нещо в живота си. Хората трябва да знаят, че не Станишев, а ние ще трябва да затягаме колана и да връщаме този дълг. Всички ние ще трябва да го изработим, а те просто взеха парите, за да ги изядат и изхарчат. И освен това изключително неекспертно решават също да спрат пенсионната реформа до края на 2014-та. Защо, какво ще се промени тогава? Нищо. Ами защо я спират тогава?“, попита Борисов.

„Това правителство е вредно и трябва час по-скоро да си ходи. Двете приходни агенции не работят. Приходите, които се събират, са по-малко от тези, които се събираха по наше време. Инвеститорите виждат какво става в България и бягат“, коментира още Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ обяви, че парламентарната група на партията ще бъде в парламента, за да не позволи да се гласуват закони като този, който връща пушенето. „Затова ще проваляме парламентарни заседания, когато те не могат сами да си съберат кворум. Това е парламентарен прийом, който е признат от демокрацията, подчерта Борисов. „От къде на къде Станишев ще говори, че сме политизирали протестите. Нима през февруари Станишев не излезе и не обяви, че подкрепя всички протести? Тогава каза, че ако не си идем с мир, ще стане по другия начин. Местан излезе и каза същото, че ще си идем по другия начин. Защо тогава обществото остана пасивно и не реагира, защо политолозите и социолозите не анализираха какво казаха те? А сега всички питат и пишат, че ГЕРБ провалял работата на парламента. Направих си справка и в миналия парламент Станишев е имал 87 неизвинени отсъствия, тоест година и нещо не е идвал на работа. Доган е идвал само два пъти за четири години, а Кутев твърди, че той и Пеевски не са се срещали в парламента“, подчерта Борисов. Според него БСП нямат право да говорят за реформи, защото те дори не са се реформирали. „Това е партия, която е убивала хора и е взривявала църкви. Изпращали са хората в лагерите в Белене. БСП е избила цвета на българската нация. Кой поред конгрес им предстои, какво са реформирали? Как тези хора ще ни дават на нас оценки? Нас за 4 години ни изкараха сатани, а те са убивали и взривявали български граждани“, категоричен бе Бойко Борисов. По думите му категорично не са верни твърденията, че при ГЕРБ е имало медийна диктатура. „Кога при ГЕРБ е уволняван журналист или са сваляни цели предавания?“, попита Бойко Борисов.

Изборите и гласа на хората са най-точната социология, посочи председателят на ПП ГЕРБ. Според Бойко Борисов социологията на ГЕРБ е ясна – преди 2 месеца победихме всички партии във Варна, миналата седмица само ние издигнахме кандидат срещу ДПС в Гърмен и 2500 гласуваха за нас, а в червената крепост Трън ги бихме още на първия тур; Само в Белене БСП спечели, защото лъжат хората там, че ще строят „Белене“, а ние не искаме да лъжем. По повод отношението към Реформаторския блок Борисов призова да насочим общите си усилия срещу политическите опоненти от БСП и ДПС, а не да говорим един срещу друг.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев