ГЕРБ-Сливен дари 5000 лв. за църквата в Мечкарево

Георги Стоянов
09.10.2013 / 09:52

Областната организация на ПП ГЕРБ-Сливен отпусна 5 000 лева от субсидията на партията за строящата се църква „Св. Апостол Петър” в село Мечкарево. Кметът Георги Стоянов заяви, че изграждането на храма е започнало през 2007 г. Сградата е построена, като в нея до сега са вложени около 160 000 лв. Със съдействието на народния представител Десислава Танева от Дирекцията по вероизповеданията за църквата в Мечкарево са отпуснати общо 15 000 лева.

 

Остават довършителни дейности – направа на вътрешна мазилка, външно измазване, боядисване, поставяне на подова настилка и изграждане на ограда. Само за вътрешната мазилка са нужни около 40 000 лева. Парите вече са събрани. Те включват и отпуснатите средства от ГЕРБ-Сливен. За останалите довършителни дейности ще бъдат необходими още 40 000 лв., каза кметът. Георги Стоянов е изпратил писмо и до общината с искане да отпусне средства и очаква отговор от ръководството.

 

Основен дарител на църквата е бизнесменът Петър Байчев. Сред другите спомоществователи са Иван Иванов, Пламен Иванов, Йордан Байчев, Тодор Рандев, Енчо Славов и всички жители на селото, които са дарявали според възможностите си.

Кметът е благодарен на всички, които се включват в изграждането на църквата.

Той се надява обекта да бъде завършен до 20015 г.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев