ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ на ПП ГЕРБ

---
25.10.2013 / 13:27

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ,

 

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

 

В петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май. Нашата позиция предизвика бурна реакция на участниците в този режисиран сценарий. Тя издаде тяхната уязвимост и гузна съвест заради противозаконната клеветническа кампания, която организираха. Изборите отминаха, но сянката върху техните резултати остава. Разпределението на парламентарните мандати трудно крепи правителството и мнозинството, а гражданите основателно не спират вече 130 дни да протестират срещу политическата класа и нейните задкулисни схеми.

 

За създадения правен, политически и обществен абсурд не трябва да се мълчи. ГЕРБ е единствената опозиционна партия и е длъжна да алармира за него. Ние се въздържахме от коментари дълго време, докато Прокуратурата успее след светкавичната си реакция за оповестяване на сигнала, да приключи бързо и с неговото доказване. Съобщението, че проблемът, който в деня за размисъл бе определен като „опит за държавен преврат“ се оказа административен пропуск, ни даде основание да изразим най-накрая и нашата позиция. Да направим това от парламентарната трибуна е наше конституционно право. А за всеки, който все още вярва, че депутатите трябва да спазват закона и нормите на политическия морал, то е и неприкосновено.

 

За съжаление, агресивното поведение на депутатите на Атака в петък по своята същност бе посегателство и незачитане на това наше конституционно право. Със своето поведение в пленарната зала те нарушиха правилника на парламента, преминаха границите на нормите на парламентарно поведение и пряко и грозно заплашиха депутат от ГЕРБ. Няма по-разобличаващ знак за липсата на смислени аргументи от агресията към този, който казва истината. Безсрамието на тези депутати от Атака, които се нахвърлиха към свой колега – жена, само защото тя каза неудобни за тях истини, е срам за българския парламент и най-ниското дъно на това, което искаме да наричаме парламентаризъм.

 

Сблъсъкът в петък се разигра пред очите на българските граждани и нашите деца. Вместо урок по толерантност към опонента, вместо пример за публично поведение и морал, те видяха злия, грозния образ на тези, които крепят днешното управление.

 

Ние, депутатите от ГЕРБ не се страхуваме, но се срамуваме заради тези, които скочиха срещу депутата от ГЕРБ. Но още по-силно се срамуваме и от тези, които всеки ден оплакват парламентаризма и неговите норми, но дори и с една дума не осъдиха това поведение.

 

БСП и ДПС имат най-дълго парламентарно присъствие, но уплашени за крехкия кворум, който крепи жадуваната от тях власт не осъдиха поведението на Атака и нейния лидер.

 

Какво по–силно доказателство за тяхната безпринципност, политическа и национална безотговорност, за тяхното лицемерие, за стремежа им към властта на всяка цена, от затварянето на очите и устите им пред това скандално поведение.

 

Дами и господа депутати от БСП и ДПС, вие замлъкнахте, затворихте си очите и не посмяхте да осъдите този, който крепи мнозинството ви. Мълчите и пореден ден нямате позиция, няма и да имате, защото се страхувате. Толкова се страхувате да отидете на нови избори, че забравяте за това, че българският парламентарист трябва да бъде поне пример за достойно човешко поведение.

 

Ето защо и за това искаме и няма да спрем да искаме вашата ОСТАВКА!

 

Дами и господа депутати от БСП, ДПС и Атака,

 

все още имате един малък шанс да спасите своето достойнство и малко останалия авторитет на този парламент. Ние депутатите от ГЕРБ не само ви го подсказваме, но и категорично го изискваме. Етичната комисия на парламента трябва да разгледа веднага поведението на лидера и депутатите от Атака и възможно най-бързо да осъди тяхното поведение. Дължите го не на нас, дължите го на българските граждани, които с всяко ваше действие получават поредното доказателство, че имат безспорни основания да искат ОСТАВКАТА на вашето управление.

 

След окупирания ни парламент, студентите на България окупираха и университетите. И това го правят ясно заявявайки, че са срещу порочните политически нрави и с искане за възстановяване на обществения морал. А това е поредното доказателство, че дължите на България вашата оставка и само с нея ще върнете България на хората.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев