Позиция на ПП ГЕРБ по повод изявления на вътрешния министър

---
01.12.2013 / 20:29

С изявленията си в Боровец вицепремиерът Йовчев преминава от опорни точки към груба партийна пропаганда!

 

Съботните упражнения на вицепремиера и вътрешен министър Йовчев на тема „Реформи в сектора за сигурност“ представляват логично продължение на политиката на новата коалиция през последните шест месеца: постепенно дискредитиране до степен на обругаване на всички звена от системата за сигурност, които са постигнали признати успехи в борбата с тежката престъпност!

 

Изявленията пред висшия политически форум на коалицията, че областните дирекции на МВР са се превърнали във феодални владения (без задължителната в случая конкретика), че отделните системи в МВР действали дезинтегрирано, че оперативните служби следва да възвърнат тоталитарния модел за предварително зададени количества агентурни сведения, че новата коалиция постигнала шеметни успехи в борбата с тежката престъпност за разлика от правителството на ГЕРБ – показва едно-единствено нещо: пълно разминаване с реалността! И това са изводи, направени на фона на ескалиращи прояви на тежки криминални престъпления, както и на трайна тенденция за нарастване на битовата престъпност.

 

Това няма как да бъде другояче, при положение, че хиляди полицейски служители са ангажирани с опазване чрез охранителни мероприятия на новата власт, която за шест месеца не призна нито един аргумент на своите опоненти и е на път да обругае всеки гражданин, проявил смелост да заяви своето право на протест!

 

Длъжни сме да напомним, че спонтанният граждански протест на 14-ти юни възникна именно заради „реформата“ на ДАНС и назначението на Пеевски за неин шеф – реформа, която се „случи“ с активното съдействие на вицепремиера Йовчев!

 

ПП ГЕРБ е длъжна да заяви, че вчерашните изявления на вицепремиера Йовчев са не просто неаргументирани своеволия спрямо системата на МВР като цяло, но и обида за редовите полицейски служители, включително и онези от тях, които предадоха на правосъдието лица, обвинени в тежки прояви на международната организирана престъпност!

 

А това са успехи, признати от международните партньори на българските служби! И вместо да манипулира фактите, добре би било политическото и професионалното ръководство на МВР при управлението на ДПС и БСП да даде нагледен пример за поне една знакова операция срещу тежката престъпност!

 

Вчерашните изявления на министър Йовчев категорично потвърждават тезата, че новата власт впряга в своя защита всички държавни механизми! Това не е нищо друго, освен преминаване в качествено ново измерение в поведението на политическото ръководство на МВР: от опорни точки към груба партийна пропаганда!

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев