ГЕРБ иска оставката на председателя на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Волен Сидеров

---
13.12.2013 / 17:40

ПГ на ГЕРБ ще инициира искане за предсрочно освобождаване на Волен Сидеров като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Това обявиха на брифинг в парламента народните представители от ГЕРБ Десислава Атанасова, Александър Ненков и Снежина Маджарова. „В последните дни станаха известни доста скандални факти и обстоятелства около пътуванията на един народен представител от 42-то Народно събрание, който е председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси - Волен Сидеров, т.нар. златен пръст, стайно цвете. Недопустимо е отново да се руши авторитетът на Народното събрание. Той вече е може би под санитарния минимум от подобни изявления на бивши народни представители от ПГ на „Атака", от настоящи публикации във всички национални медии за това как се харчат парите на българските данъкоплатци“, заяви Десислава Атанасова. Тя обяви, че ПГ на ГЕРБ и представителите на партията в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси ще инициират искане за освобождаване на Волен Сидеров като председател на комисията. Десислава Атанасова изрази надежда, че останалите членовете на комисията ще подкрепят искането на ГЕРБ. В ГЕРБ предстои да бъде обсъдена промяна в Закона за политическите партии, стана ясно още от думите й.

 

Народният представител от ГЕРБ Снежина Маджарова, която е член на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси , заяви, че е предвидена процедура, съгласно която може да бъде предсрочно освободен председател на постоянна комисия по искане на повече от половината членове на съответната комисия. „Ние, членовете на комисията, сме трима. Инициираме подписка, като се надяваме останалите членове да се присъединят към нашето искане за предсрочно освобождаване на г-н Волен Сидеров. Недопустимо е точно този, който трябва да се бори с корупцията, да става символ на безразборното харчене на средства, независимо от това дали са от партийна субсидия, дали има основателни съмнения за произхода на средствата, които са похарчени до настоящия момент”, добави Маджарова.

 

Народният представител Александър Ненков припомни, че Волен Сидеров трябваше да заеме длъжността председател на Комисията по етика, борба с корупцията и конфликт на интереси и това предизвика негативното отношение на обществото. ,,Очевидно е, че неговият златен пръст си има цена и управляващото мнозинство раздели комисията, за да намери място и роля на Сидеров“, посочи Ненков. По думите му ако другите парламентарни групи от ДПС и БСП не подкрепят инициативата, това може да се счита за доказателство, че тези три партии работят заедно в колаборация и цената на това Пламен Орешарски да има подкрепа в парламента минава през това на г-н Сидеров да се намира постоянно поле за изява. „Такъв човек даже представлява българския парламента в Китай. Представете си как би реагирал един чужденец в развита държава, когато види такива публикации и грозни снимки. Намираме се в международна изолация. Тя няма как да бъде избегната с такива хора, които представляват държавата” добави Ненков.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев