Цветан Цветанов: През следващата година ГЕРБ ще защити националните приоритети

---
18.12.2013 / 17:10

През следващата година ГЕРБ ще защити националните приоритети. Това каза в село Жълт бряг заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. По думите му приоритетите са европейското членство на страната ни, изпълняване на ангажимента, който има България към Евроатлантическото членство. Според Цветанов, ако се отиде на предсрочни избори, едни от важните приоритети, които ще бъдат заложени на първо място, е управленската програма по секторните политики, но преди всичко трябва много сериозно да се говори и да се подготвяме за една нова конституция, за да се направи промяна в държавното управление и да съответства на това, което хората очакват, а политиците се стремят да реализират. Цветан Цветанов каза още, че това, което правят днешните управляващи, е да дискредитират политическия си опонент, но не и да правят реални политики, които да достигат до хората. „Това се стремяхме да правим ние от 2009 до 2013 година и мога да кажа, че над 10 млрд.лв. влязоха в България от ЕС по Оперативни програми. Нека си припомним какво се случи с българските пътища и българската инфраструктура, със сферата на земеделието”, добави той. Според него изследванията, които сочат, че рейтингът на ГЕРБ пада не са реални, тъй като ако те са действителни и истински, то управляващите веднага са щели да отидат на предсрочни избори.

 

„Това, което мога да кажа за решението, което взехме с нашия лидер Цецка Цачева да бъде четвърти заместник-председател на парламентарната група, защото има много работа, която трябва да се върши в парламента. Знаете, че моята основна роля като заместник-председател на ГЕРБ е да бъда основно в движение и да мога да се срещам с всички наши структури по места. Днес съм в Сливен, утре ще бъда в Русе. Ние направихме един изключително сериозен капацитет, който беше изграден през последните 7 години от учредяването на партията и вече имаме много добри кадри, които могат да изземват функции, такива, каквито бяха разпределени преди само между мен и нашия лидер. Смятам, че това е силата на една партия, когато има кадри да възлага определени отговорности на тях”, коментира Цветанов. Според него Цецка Цачева ще се справи много добре със законодателните дейности, които са свързани с дейността на 42 Народно събрание. „Красимир Велчев с чисто организационните процеси, които са свързани с групата. Димитър Главчев също, а аз като заместник-председател също ще бъда в парламента, когато имат тази необходимост”, каза Цветанов. Силата на ГЕРБ, според Цветанов е, че има огромен потенциал, който ще бъде още повече развиван. „Искам специално да благодаря на Десислава Танева, която е изключително силен депутат в 42 НС. Искам да кажа, че тя се определя като водещ в сектор „Земеделие” и аз съм убеден, че в един следващ кабинет съвсем спокойно може да бъде разглеждана като един бъдещ министър на земеделието”, заяви Цветан Цветанов.

Той откри ремонтираната сграда на джамията в твърдишкото село Жълт бряг. По време на церемонията Цветанов благодари на всички представители от структурите на ПП ГЕРБ, защото те са в постоянна връзка с всички жители на всяко населено място. Според него по този начин до политиците стига информация за проблемите, които хората имат и се обсъждат възможни варианти за разрешаването им. „Искам да благодаря на кмета на Твърдица Атанас Атанасов, на нашия депутат Десислава Танева и на бившия областен управител Марин Кавръков, както и на всички, които винаги са били сред нас и винаги са казвали какви са реалните проблеми, когато живеем в тази наша прекрасна родина. Ние имаме изключително качество, и то е че имаме многообразие на етноса. Винаги трябва да съхраним тази духовност, която може да даде възможност да бъдем заедно в трудните моменти, независимо от това, че някой е мюсюлманин, християнин или изповядва друга религия”, посочи Цветанов. Според зам.-председателя на партията най – силното качество на ГЕРБ е това, че винаги и по всяко време са разговаряли с много български граждани, независимо от техния етнически произход.

 

„Покривът е най – важното нещо, за да се съхранят основите, затова направихме това скромно дарение от тези 10 000 лв., за да могат да върнат духовността и да дадем тази възможност всеки един от вас да знае, че този молитвен дом ще бъде и за добро и за лошо, но всеки един трябва да изповядва своята вяра, винаги да има своето уважение към ближния и своя приятел”, каза Цветан Цветанов. Той припомни, че за проблема с джамията е подадена информация преди повече от 4 – 5 месеца.

 

„Преди два дни бях в Гърмен, в Гоце Делчев. Имахме много хубави срещи, чухме и проблемите, които поставяха хората. Като проблемите за изкупуването на тютюна - тема, която вълнува производителите, защото е техен основен поминък и това са парите, които те трябва да получат. Понеже има забавяне на изплащането за изкупуване на тютюна, ние алармирахме по начина, по който можем да го направим като депутати, като политици, за да може на тези хора да им бъде изкупена продукцията и да посрещнат трудните месеци“, обясни Цветанов. Заместник-председателят на ГЕРБ пожела на най – малките да слушат своите родители, баби и дядовци и да съхранят традицията, която техните деди са спазвали векове наред. По думите му трябва всички като българи да съхраним, защото заедно сме много по – силни, отколкото всеки един поотделно.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев