Три инфузионни помпи бяха дарени на отделението по неонатология в областната болница на Сливен

---
23.12.2013 / 13:54

Отделението по неонатология в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен получи дарение от три инфузионни помпи ( перфузори ). Единият апарат беше предоставен от ПП ГЕРБ-Сливен, а другите два - от фирма “ХАУЗ-ПД” ЕООД - доставчик на медицинска техника и фирмата-производител “Бранд Медикал”.

 

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева връчи инфузионната помпа на началника на отделението д-р Комня Минчева, а представителят на фирмата-доставчик Димитър Хаджипетков подари другите два перфузора на изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров.

“Надявам се и в бъдеше да имаме възможност да помагаме на вашето отделение, което дава живот и спасява най-малките пациенти на болницата”, каза народният представител Десислава Танева.

 

От своя страна д-р Минчева благодари за жеста и каза, че отделението има нужда от тези апарати. В момента разполага с 8, а се нуждае от около 15 перфузора. С новото дарение перфузорите стават 11. Инфузионната помпа е апарат, който позволява бавно и дозирано въвеждане на лекарствени средства, електролитни разтвори и средства за парентерално хранене на бебетата. По време на работа може да бъде извършвана корекция на дозата на внасяното лекарствено вещество. Има възможност за едновременно прилагане на няколко лекарствени вещества.

Д-р Васислав Петров информира, че отделението има нужда от реанимационна маса. Той припомни, че беше направен ремонт на неонатология и условията за работа и грижа за бебетата са отлични, а специалистите са най-добрите в областта. Тази година трети лекар е получил специалност.

 

От проведения Коледен базар, организиран от Фондация “Нашите недоносени бебета”, са събрани около 2 700 лв. “Предстои да се утонява какво оборудване ще бъде закупено с тези средства”, каза д-р Минчева.

 

На връчването на дарението присъстваха още координаторът на структурите на ГЕРБ-Сливен Марин Кавръков и Димитър Митев - председател на групата общински съветници.

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев