Димитър Митев: Нито едно обещание на кмета на Сливен за 2013 г. не е изпълнено

Димитър Митев
14.01.2014 / 16:33

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ в Сливен Димитър Митев заяви на пресконференция, че 2013 г. е била несполучлива за община Сливен. Той припомни обещанията на кмета Кольо Милев от януари миналата година и констатира неизпълнение по всяко едно от тях. „Беше обещано, че през 2013 г. ще бъде направено кръговото кръстовище на Розова градина. Всички виждаме, че не е направено. Беше обещано, че зала „Сливен” ще бъде ремонтирана. Виждате, че не не е реконструирана. Обещаха се нови светофарни уредби, дори посочиха къде ще бъдат местата им. Аз нови светофарни уредби не виждам, дори не са ремонтирани сега съществуващите. Беше обещано саниране на четири училища, изграждане на три нови центъра за деца в неравностойно положение. Не виждам нито едно санирано училище и нито един нов център”, каза Митев.

 

Той смята, че основната вина е на кмета и съветниците от БСП и увери, че през новата година той и колегите му от ГЕРБ ще бъдат по-внимателни с европроектите, които общината започва, защото важно е не количеството, а качеството им на изпълнение и реалната необходимост от всеки проект. „2014 г. започва със старите обещания и едно ново, че имаме футболен отбор в „А” група. Ще бъдем безкомпромисни с глупавите предложения на кмета, които ощетяват общината ”, каза Митев.

 

Той изрази тревога от забавянето на изпълнението на водния цикъл на Сливен, на европроектите парк „Юнак” и „Туида”, осигурени през миналия мандат, както и за липсата на обществена поръчка за сметосъбиране, сметоизвозване и озеленяване. Димитър Митев призова Окръжна прокуратура да се самосезира за това, че община Сливен си е позволила лукса да бъдат разходвани над 6 милиона лева без обществена поръчка.

 

„Помагали сме и ще продължим да помагаме на администрацията при решения, които са в полза на общината и хората, живеещи тук”, категоричен бе Димитър Митев. Той изрази надежда, че в Общинския съвет ще се намерят 21 съветници, които милеят за Сливен и ще гласуват разумни решения. По повод обсъжданата тема за заплатите на местните съветници, Митев призова към законодателна активност за категоризиране на сумите, спрямо състоянието на всяка община – ръст на заетост, средна работна заплата и стандарт на живот и така да се определя заплащането на съветниците, а не те сами да гласуват възнагражденията си.

 

„Не е морално да има противопоставяне между общинските съветници и обществото. Безумие е общинските съветници сами да определят заплатите си”, каза той. Според него трябва да има и друга промяна в закона, според която да се редуцира броят на общинските съветници.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев