ГЕРБ-Сливен участва в церемония за Освобождението на града от турско робство

---
17.01.2014 / 12:36

Представители на областната организация на ПП ГЕРБ-Сливен участваха в тържествената церемония по повод 136 години от Освобождението на града от турско робство. Ритуалът-поклонение се състоя на пл. «17 януари» в кв. «Клуцохор». Венец и цветя поднесоха областният организационен секретар Керанка Стамова, координаторът на структурите Марин Кавръков, общинският съветник от ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по образование Стела Костова, председателят на Предприемачи ГЕРБ Николай Колев и представители на младежката организация.

 

Своята почит отдадоха и представители на общинското ръководство, институции, неправителствени организации, училища, гости на града и граждани.

 

Негово Високо Преосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, заедно със свещеници от църквата «Св. Никола», отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в памет на загиналите за свободата на България.

 

„Никой не може да отрече ония тежки години на изпитания, жертвите, неволите и сълзите, напоили тази земя. Няма вечна неправда. Рано или късно изгрява слънцето на свободата. Тя е ценен дар, която дава възможност за творчество и развитие.... Ние трябва да се преклоним пред паметта на решението 17 януари да бъде празник, да бъде светла дата, на която да си спомняме нашите деди какво са преживели. Днешните българи трябва да пазим тази дата и да я положим дълбоко в душите си, за да не забравяме нашето минало. Историята трябва да се пази, да я обичаме, защото така ще бъдем достойни българи, живеещи на свободна земя. Да знаем и да помним тежките дни, които оставят белег и следа в историята ни. Ние сме достойни наследници на възрожденците, революционерите и всички борците за свобода на нашето отечество и ще продължим тяхното дело”, каза в обръщението си към присъстващите Дядо Иоаникий.

Проявите по повод Освобождението на града се организират от община Сливен, Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД, общински клуб „Русофили”, Сливенската митрополия и Центъра за подготовка на специалисти в града.

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев