ГЕРБ-Сливен: Общината да си свърши работата по почистване на снега!

---
27.01.2014 / 12:05

Общинската организация на ПП ГЕРБ-Сливен изразява безпокойство и възмущение от състоянието на пътната мрежа в града след падналия сняг. Улиците са непочистени, движението на автомобилите е изключително затруднено, което създава предпоставки за пътно-транспорти произшествия и фрактури след падания на жители от всякаква възраст.

 

Граждани сигнализират, че е невъзможно да излязат от домовете си във вилна зона, други – за непочистени цели квартали, главни улици и вътрешни участъци.

ГЕРБ-Сливен призовава кмета на общината и ръководената от него администрация да проявят загриженост и отговорност, като създадат организация за въвеждане на ред, да се извърши сериозно почистване на улиците и тротоарите за безпроблемно придвижване на хора и автомобили в града, включително и по главната улица.

Недоумение буди фактът, че не са приложени мерки от страна на общинската администрация, въпреки предварителната прогноза за тежка зимна обстановка. В много общини, където положението е много по-сериозно, вече се предприети необходимите действия и се работи усилено за предотвратяване на рискови ситуации.

 

Считаме, че средствата, които се отделят от бюджета на общината за дейност снегопочистване, трябва да бъдат изразходвани по предназначение, да не се правят икономии за сметка на здравето и живота на хората и да не се разчита на благоприятна синоптична прогноза, която да спести разходи за почистването на снега от улиците на Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев