Съветниците от ГЕРБ-Сливен ще отделят голяма част от заплатите си за благотворителност

30.01.2014 / 13:58

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен взеха решение да заделят за благотворителност голяма част от своето възнаграждение, чието увеличение бе гласувано на днешното заседание на Общинския съвет. Всеки месец ще бъде предоставена информация колко пари и за каква кауза ще се отпускат, тъй като на този етап все още не е ясно каква е сумата, която ще получава всеки общински съветник.

Съветниците от ГЕРБ считат, че е по-добре парите да бъдат дарявани на конкретни хора, изпаднали в нужда, а не да потъват в общинския бюджет, или да отиват за заплати на военни пенсионери, хонорари на PR-агенции и адвокати.

Съгласно последната промяна в нормативната уредба, заплатата на кмета може да бъде от 1 000 до 2 700 лв. В тази връзка групата общински съветници от ГЕРБ-Сливен призовава кметът на общината да направи предложение основната му заплата да стане 1000 лева, като по този начин той ще изрази своята съпричастност към сливенската общественост и ще се решат проблемите с обществените нагласи към заплатите на общинските съветници.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев