ПГ на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството за провала в сферата на вътрешната сигурност и обществен ред

---
06.02.2014 / 11:25

„Парламентарната група на ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството, с мотиви за изцяло дискредитираната реформа в сектор "сигурност", ескалираща контрабанда, битова престъпност“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Веселин Вучков. Конкретната тема на вота на недоверие е провалът на правителството в сферата на вътрешната сигурност и обществен ред.

 

„На първо място, причината е изцяло дискредитирана реформа на сектор сигурност, която трае вече повече от половин година, и която получи граждански вот на недоверие от юни миналата година. Опитът, който, според нас е сполучлив, специалните служби да бъдат подчинени на политически, конюнктурни интереси”, допълни Вучков. Той поясни, че други причини за внасянето на вота на недоверие към кабинета са несправянето с бежанския проблем, ескалиращата контрабанда, нещо, което вчера бил признал и премиерът Пламен Орешарски, безпощадната битова престъпност, която е породена от редица анемични, безплодни управленски действия.

 

“Вчера вицепремиерът Цветлин Йовчев представи доклад за изпълнението на мерките по плана, който беше приет в края на миналата година. Този доклад е изпъстрен с доста неверни факти, аргументите ще ги чуете в пленарната зала и ние ще оборим всяка една точка, всеки мотив, който е заложен в този доклад”, заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Той посочи, че по отношение на темата с бежанците е важно да се направи връзка с проблема с битовата престъпност. „Това, че на границата бяха командировани на ротационен принцип над 1500 полицейски служители, няма как да не се отрази на противодействието на престъпността. По отношение на другите важни теми, нека да запазим елемент на изненада, следващата седмица ще се чуят аргументите ни, когато се разглежда предложението ни”, добави Ципов.

 

„Твърдим, че имаме достатъчно силни аргументи, от отсрещната страна повече от седем или осем месеца чуваме едни уверения, че ще бъдат предприети действия, за да се справим с този или онзи проблем, а не малко български граждани могат сами да преценят и да дадат реален отговор на това как се справя правителството в противодействието на престъпността”, посочи още Красимир Ципов.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев