Бойко Борисов: Вотът на недоверие срещу правителството е успешен

---
12.02.2014 / 14:02

Вотът има своя успех. От това, което гледах по телевизиите тези дни, за ширещата се битова престъпност, буквално държавата се е разпаднала в момента. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, по повод вота на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски по темата „сигурност“. По думите на Борисов задължително ще има нов вот на недоверие срещу правителството. „Не очаквах "Атака" да подкрепи вота на недоверие. Дори Волен Сидеров, който правеше митинги против Йовчев, и най-тежки изказвания, в случая не дойде изобщо на изслушването. С Волен Сидеров правителството е бетонирано, то е факт. Вече започва да ми става много забавно. Ходи да прави митинги срещу областния, назначен от ДПС в Хасково, а не идва тук, да свали правителството, което го назначава”, посочи Бойко Борисов и отново попита кой накара Волен Сидеров да изтегли предложението си за АЕЦ „Белене”.

 

„Вчерашният бизнес форум има само едно важно решение, че за пореден път ДПС им каза и им изтегли ушите на милите социалисти, че данък няма да се вдига. Така, както каза и г-н Цонев. И Орешарски само го повтаря. Ден или два преди това Станишев иска референдум за плоския данък, и вчера те му казаха – „абе я си гледай работата! Говори си каквото си искаш, но това няма да се случи“, посочи председателят на ГЕРБ.

 

По повод Изборния кодекс, който предстои да бъде разгледан в пленарна зала, председателят на ГЕРБ подчерта, че кодексът дори не е минал на комисия и вкарването му в зала е пълно беззаконие. „Не е минал целият кодекс, докладът за него е при нас. Това не е плод и зеленчук. Те трябва да ни представят пълния доклад, за да може да го коментираме. Може в една страничка накрая да са написали кой знае какви разпоредби. До този момент, нямаме Изборен кодекс, предложен от Манолова”, обясни Борисов. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че не може да каже как ще гласува за нещо, което не сме видели. „Това е управлението на Тройната коалиция в момента – безпардонно управление!“, посочи Бойко Борисов и добави, че ще участва в подписката за Национален референдум в петък в Свиленград.

 

Пред журналистите в парламента Борисов обясни, че се обсъжда четвърти вот на недоверие срещу правителството, за разпределението на средствата към общините. „За мен продължава да бъде голяма тайна. Дали е некомпетентност или е защото се страхуват Брюксел да не ги разследва след това, че тези 500 милиона, които разпределиха за общините, независимо за кои общини, можеше спокойно да бъдат разпределени по европрограмите 2014-2020-а. Което практически щеше да ни върне парите до края на годината от Брюксел и вместо 500 милиона, 2 милиарда и половина щяха да отидат в бизнеса. Това са толкова много пари за регионите. Не мога да си го обясня защо не го правят, освен с едно – да крадат от обществени“, категоричен бе Бойко Борисов.

 

„Това не е скандално, а е безпардонно отношение. Да замине министърът на транспорта, когато 15 дни вече цялата граница е блокирана, километри опашка на границата с Турция, и той си отива на курорт в Сингапур, на някаква конференция на държавните превозвачи... А ние нямаме държавен превозвач. На разходка е в Сингапур. Вие помните, когато беше блокадата на българо-гръцката граница, оставих министъра да стои там, аз ходих там. А срещата с външните министри на България и Турция е на 21 февруари, това е просто гавра с превозвачите”, подчерта Бойко Борисов по повод продължаващата криза с блокадата на българските превозвачи на българо-турската граница. „Представяте ли си това какво безобразие е, попита Борисов?

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев