Празник в село Ковачите и подарък за читалището от ГЕРБ-Сливен

---
14.02.2014 / 14:40

В сливенското село Ковачите беше извършен ритуал по зарязване на лозята по случай Трифон Зарезан, на който се отбелязва началото на пролетния сезон и започва резитбата на лозята. Отец Иван от църквата „Св. Никола” отслужи водосвет за здраве и берекет и даде благословия на присъстващите.

 

Жени от селото бяха приготвили погачи, варена кокошка и ароматно вино, както повелява традицията. Кметът на Ковачите Атанас Гурков даде начало на ритуала по зарязване и получи венец от преплетени лозови пръчки. На церемонията присъстваха областният организационен секретар на ГЕРБ-Сливен Керанка Стамова и координаторът на структурите Марин Кавръков. Преди това те подариха на читалището акордеон от името на областната организация на партията. Подаръкът получи Петър Тодоров – ученик в музикалното училище в Котел и свири на гайда. Неговият дядо – Петър Колев е акордеонист на състава към читалището, но поради заболяване не успя лично да присъства на връчването.

 

Секретарят на читалището Станка Пъшкова благодари на ГЕРБ-Сливен за помощта, която партията винаги е оказвала при провеждането на редица техни инициативи, за подпомагането на участия във фолклорни прояви, за дарението от книги и други необходими за читалището материали. Тя отправи думи на благодарност и към кмета Атанас Гурков, който активно съдейства за реализирането на мероприятията.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев