ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ НА ГЕРБ ЗА ОСЪЖДАНЕ НАСИЛИЕТО НАД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В УКРАЙНА

---
19.02.2014 / 16:46

Свидетели сме на недопустима ескалация на насилието в Украйна. Над 20 убити и стотици ранени са резултатите от насилието, което службите на реда осъществиха над справедливо протестиращите в Киев през изминалата нощ. Този развой не е неочакван, защото политическата криза вече няколко месеца не може да бъде овладяна и взаимно приемлив изход към успокояване и нормализиране не може да бъде намерен.

 

Проблемите в Украйна имат заложени и натрупани в историята назад причини. Те предизвикаха и отмяната на европейската й алтернатива на развитие. За това събитията от последните месеци и ескалирането им в последните дни са трагично доказателство, че когато властта отказва да чуе гласа на народа, последиците могат да бъдат трагични.

 

Ние, депутатите от ПП ГЕРБ, сме дълбоко загрижени за ескалацията на насилието в Киев. Използването на насилие и от двете страни на конфликта е неприемливо. Вярваме, че усилията в посока вече взетите мерки, като амнистията на задържаните протестиращи и напускането на окупираните правителствени сгради ще продължат.

 

Обръщаме се към всички страни на конфликта да се въздържат от действия, които ще доведат до нова ескалация на напрежението и кръвопролития. Убедени сме, че само активният и конструктивен диалог може да доведе до най-доброто решение на Украйна.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев