ГЕРБ-Сливен: Общината се източва чрез външните консултантски договори

27.02.2014 / 15:38

Общината се източва чрез сключването на консултантски правни договори, което рано или късно ще стигне до прокуратурата. Това заяви днес председателят на Групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Сливен Димитър Митев. Той отправи две питания от трибуната на общинския съвет към общинска администрация по време на днешното редовно заседание. В първия си въпрос той задава въпроса кое наложи прекратяване на правомощията на две от най-добрите юристки в общината – гл. юрисконсулт на отдел „правно-нормативен” Росица Колева и гл. експерт в същия отдел Марияна Стойкова.

 

Второто питане е за сключените от общината договори с адвокати и адвокатски сдружения. „Не е тайна за обществеността, че общината започна да прекалява, незнайно защо, със сключването на договори с външни консултанти и специалисти, а не се използва капацитета на общинските юристи”, каза Митев.

Той изрази неудовлетвореност от отговорите на общинската администрация и на двата въпроса.

 

Мотивът за прекратяване на правомощията на двете юристки бил, че трябвало да се изпълни щатно разписание. „Това е глупост, тъй като и ГЕРБ подкрепи новия щат на администрацията именно с идеята да се подсили правната мощ на общинската администрация, особено в частта относно обществените поръчки. Нищо добро не чака този град, за съжаление. По отношение на гражданските договори беше отговорено, че са сключени за изготвяне, представете си – на…искови молби по граждански и арбитражни дела. Кой нормален юрист в една община не може да изготви искова молба, или да защити общината в съда за елементарно гражданско дело? Общината се източва чрез тези консултантски правни договори, което рано или късно ще стигне до прокуратурата”, каза в заключение Димитър Митев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев