Бойко Борисов: Томислав Дончев ще е водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори

---
06.03.2014 / 17:07

Томислав Дончев ще е водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Дъблин. По думите му, Дончев е продукт на партията, доказан професионалист с безупречна репутация и познава в детайли функционирането на европейските институции и управлението на европейските средства.

 

„Кмет на Габрово, министър по европейските въпроси, сега се издигна и до член на Изпълнителната комисия. С неговата работа, с милиардите, които благодарение на него, от Европа дойдоха в България. Преценихме да сложим един центристко-десен кандидат, с изключително десен профил, специалист, експерт, който да поведе листата, а пък ако някога се наложи, винаги можем да го върнем в България. Това са мотивите, които са били водещи, когато сме взимали това решение", посочи Борисов. Той сподели, че ГЕРБ не може да изпрати всчките си най-добри кадри в Брюксел. Това е важно, но трябва да успеем да ги разпределим, така че да остане достатъчно силен екип и в България. По думите му, сегашните евродепутатите на ГЕРБ Андрей Ковачев, Мария Габриел, Моника Панайотова също получават от всякъде много номинации.

 

„За радост, в ГЕРБ има много добри експерти, такива като Лили Павлова, Ивелина Василева. Ще помислим накрая, с Изпълнителната комисия, да бъдат подредени по начина, по който са номинирани, а и съответно да не оголим българския парламент. Защото на ГЕРБ й предстои битка, парламентарна, не само в Европа, но и надяваме се при предсрочни избори, вътре в парламента“, обясни Борисов. Според него, социална Европа е факт, благодарение на дясноцентристкото управление. „Виждате във Франция - един подобен експеримент до какво доведе страната, и като одобрение на президента и съответно като макроикономическа рамка. Близо два трилиона е дългът на тази страна“, заяви председателят на ПП ГЕРБ. Той бе категоричен, че на социалистите им е много лесно да хвърлят популистки изказвания, видите ли колко би могло да бъде хубаво. „Ние, за светло комунистическо бъдеще, сме слушали в България много години, десетилетия наред. Безразборното харчене на пари, без да има гарантиран растеж, не може да доведе никоя страна, и като цяло Европа до успех“, посочи Борисов.

 

„Аз неведнъж съм казвал, че мога да бъде по-полезен в България, но когато тези избори са залогът за политическото бъдеще на България, големият термометър, който ще определи какво ще се случва от тук нататък, аз нямам право да стоя настрани. В крайна сметка, това са избори не само за нова Европа, това са избори и за нова България", заяви Томислав Дончев. Той бе поздравен за избора от заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар по индустрията Антонио Таяни, по време на среща между двамата, в рамките на конгреса на ЕНП в Дъблин. Таяни окуражи Томислав Дончев и му пожела максимална подкрепа сред българските граждани на изборите през месец май. От своя страна Дончев благодари на заместник-председателя на Европейската комисия за подкрепата и подчерта, че ГЕРБ ще продължи да полага всички усилия за гарантирането на прозрачното усвояване на европейските средства в България и подобряването на стандарта на живот на българските граждани.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев