Съветниците от ГЕРБ-Сливен дариха 2 000 лв. на алпинист за експедицията му до Еверест

---
11.03.2014 / 15:48

Общинските съветници от Групата на ГЕРБ в Сливен направиха лично дарение от 2 000 лв. на алпиниста Атанас Скатов. Той планира да се включи в експедиция до Еверест (8848 м). и събира средства за покоряването на първенеца. Сумата му бе връчена от общинския съветник Стела Костова от името на цялата група. Това е първото дарение, което правят общинските съветници от ГЕРБ, след като взеха решение да периодично да подкрепят различни каузи със собствени средства, получени като възнаграждение за работата им в общинския съвет.

 

През последните 12 месеца Атанас Скатов изкачи най-високите върхове на три континента – Ухуру в Африка, Елбрус в Европа (5642 м) и Аконкагуа (6962 м) в Южна Америка.

За експедицията до Еверест са необходими 24 000 долара. Скатов е събрал около половината и вече ще може да плати таксата за експедицията.

„Ако съм здрав, ще успея”, заяви той и благодари на подкрепата от страна на общинските съветници от ГЕРБ. Той се надява сумата да бъде събрана и след 5 април ще се отправи към „Покрива на света”.

 

През последните дни Скатов обяви в медиите, че обявява за продан своя мотор и автоматичния си швейцарски часовник.

От 2 години Атанас не се храни с животинска храна. Обявил е експедицията си като първата в света, която ще бъде извършена от веган и без изкуствен кислород. Посвещава я на Христо Проданов, който преди 30 г. бе първият българин, стигнал до Еверест.

 

Атанас Скатов е завършил с отличие Аграрния университет в Пловдив и е специалист по насекомите. Той е доктор на науките, специализирал е в Германия, където е работил като научен сътрудник. До неотдавна бе университетски преподавател в София. От 2 г. се занимава активно с алпинизъм, катерене, ски, плуване, йога, танци, мотори.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев