ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони

---
28.03.2014 / 22:13

ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони. Около това мнение се обединиха граждани от областите Благоевград, Кърджали, Смолян, Търговище, Шумен, Разград, Силистра и Сливен, които се срещнаха с народни представители от ГЕРБ в Народното събрание. „Всички тези хора поискаха среща в българския парламент, за да разкажат за болката и преживяванията си в смесените региони. Тези хора са били са уволнени не заради професионалните си качества, а заради ДПС“, заяви по време на срещата заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му, възможността да бъде чута истината от регионите, в които живеят тези хора, е много малка и затова са поканени в Народното събрание. Жители от смесени райони от цялата страна разказаха личните си истории за неправомерни уволнения, извършени в последните 9 месеца.

 

На срещата присъства народният представител от ГЕРБ-Сливен Галя Захариева. Според нея разказаното от хората в смесените райони е потресаващо и те са изключително смели, за да споделят болката си от унизителното отношение от представители на ДПС. Личната си история разказа и възрастен мъж от село Бяла Паланка, който е уволнен 35 дни преди да се пенсионира. Хюсеин Кула сподели, че след като е посрещнал Цветан Цветанов и Десислава Танева за откриването на ремонтираната от ГЕРБ джамия в Жълт бряг, са го уволнили. По думите му, шефът му казал: „или ти, или аз”.

„Благодарен съм за срещата и за това, че ни беше дадена думата. ДПС не е това, за което се представя и хората трябва да разберат истината. Болно е, че са безочливи и никого не защитават, а се правят на защитници на права и свободи. От ГЕРБ видях човещина. От там не правят разлика между хората и са единствените, които се осмелиха да влязат в смесените райони да ни оттърват от това робство и диктатура на ДПС”, каза Хюсеин Кула след срещата.

Друг потърпевш сподели, че е бил уволнен по политически причини по нареждане на Ахмед Башев след много години в системата образованието като учител и директор в основно училище.

 

„ДПС тотално се развихриха – само в Община Гърмен са уволнени повече от 25 души. ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони. В смесените региони има само 2 партии – ГЕРБ и ДПС. Другите партии работят в услуга на ДПС”, заяви Асим Адемов от Община Гърмен. По думите му, репресиите от страна на ДПС в регионите със смесено население е тотална. Асим Адемов благодари на Цветан Цветанов за подкрепата, която партия ГЕРБ винаги е оказвала на репресираните хора в Гърмен. „В зависимост от това как си гласувал, те уволняват. Директорът на училището е уволнен, защото бил привърженик на ГЕРБ, а той не е. Просто Цветан Цветанов дал компютри на училището. Уволняват не само нас, но и нашите близки, работещи на други места”, разказа Верхат Ислямов. Вечия Халил разказа историята на освобождаването си от пощенска станция в Шумен. „В смесените региони, без значение дали си българин, циганин или турчин, ако не си от ДПС, ти си никой. Ние сме подложени на тормоз. Трябва да сме с гордо вдигнати глави и да направим така, че ДПС да не казва, че това се техни бастиони. Така наречените смесени региони са най-бедни. Нарочно се държат така, защото бедният човек е лесен за манипулиране”, разказа гражданин на Омуртаг. Според Димитър Ряхов от Кърджали, в Родопите върви тиха дебългаризация. „ДПС провежда кадровата политика, цялата политика. Всички останали партии са напълно обезличени. Реваншизмът е не само персонален, но и към семейството и приятелите, за да се държат в страх хората и да гласуват за тях на изборите. Пазете личното си достойнство и принципи”, подчерта той.

 

Според народния представител от ГЕРБ Вежди Рашидов, ДПС се е превърнала в икономическа корпорация. Той подчерта, че е от Кърджали и много добре знае, че процесът на разделение на български турци, турски турци и български българи се задълбочава. „Така се печелят избори – с мачкане на хора. Каква е тази партия, която се е превърнала в икономическа корпорация? Тя е икономически лост. Това ли е политиката, това ли е управлението?”, попита Вежди Рашидов. Според него в смесените региони има луд реваншизъм, който се изразява в замяна на хора с професионален ценз, които се заменят с послушни хора. „Това трябва да бъде спряно,защото ДПС и БСП са заедно и разчистват терена. Това може да ни послужи само да ни сплоти. Не бъдете реваншисти, а се обединете за предстоящите избори, за да не бъдат същите хора във властта“, призова Вежди Рашидов. „Който се накрал, накрал, да си ходят. Омръзнаха ни 25 години. Младите хора да застанат напред. Да се обединим всички, въпреки болката на изборите”, заяви още Рашидов.

Още снимки от новината

---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев