ГЕРБ: България няма време за губене

---
31.03.2014 / 17:38

Лозунгът на ПП ГЕРБ за предстоящите европейски избори е „България няма време за губене". Това обяви на пресконференция председателят на Столичен общински съвет и експерт в Националния предизборен щаб Елен Герджиков. Той припомни, че през 2007 година ГЕРБ са предложили на българските общини открито управление от ГЕРБ. „7 години по-късно най-успешните общини се управляват от кметове на ГЕРБ. През 2009 година искахме да докажем, че България може и го направихме както чрез групата на ГЕРБ в европарламента. През 2011 показахме как градим България, защото знаехме, че само една разумна политика и ефективни позиции могат да ни върнат към успеха. През 2012 обявихме, че имаме воля да продължим напред. Все пак, отново станахме първа политическа сила. От учредяването си досега ГЕРБ печели всички избори”, обобщи Герджиков.

 

„Ние знаем, че Европа не е проблемът, а е част от решението. Знаем, че няма индивидуален път към растежа и знаем, че Европа означава високи стандарти в образованието, инвестициите, модерно земеделие“, заяви водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев. Той коментира, че е време да спрем да възприемаме Европа като строг учител или лекар, при който ни е страх да отидем. Европа е хората и Европа сме ние. Ако някой днес се съмнява в това, значи, че се съмнява в самия себе си. „Гордеем се, че заедно успяхме да покажем на българите какво означава Европа, да ги разделим с илюзия, че Европа ще ни напълни хладилника за 1 – 2 години, че ще направим инвестиции, които реално могат да се видят и пипнат“, посочи Томислав Дончев. По думите му, Европа е ценности, стандарти, принципи и самочувствие. Първата битка не е между лявото и дясното, а дали искаме да бъдем европейци. Без Европа със сигурност щяхме да бъдем по-бедни.

 

„В Европа и България имахме тежката отговорност да управляваме по време на кризата. Успяхме да спасим България и да я върнем по пътя на растежа. Точно затова не можем да позволим и Европа, и България да бъдат върнати в дълговата спирала. Ние вярваме, че бъдещето и на България, и на Европа минава през конкурентна икономика на база на знанието и иновациите“, категоричен бе водачът на ГЕРБ. Според него, реформите трябва да бъдат довършени както на европейско ниво, така и в държавите членки, за да може публичния сектор да бъде по-близо до хората и да бъде по-прозрачен.

 

Заместник – председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов представи Националния предизборен щаб на партията. „Аз ще бъда председател на щаба. Заместник-председатели са Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов. Двама души, с които работя перфектно и можем да разпределим хората по съответните ресори. Трябва да се направи маркетинг, с това ще се занимава Елен Герджиков. Димитър Главчев и Александър Ненков ще отговарят по организационните въпроси. Красимир Ципов, Данаил Кирилов и Димитър Лазаров ще подпомагат юридическата работа. Логистиката е много важна за кампанията. С нея ще се занимава Стефан Стойчев, човека, който през всички тези години, когато се е обръщал към нас, сме били насреща”, обяви Цветан Цветанов. Той апелира да има реален дебат за силна и обединена Европа, да има отговори, които да бъдат давани на българското общество, как една безпринципна коалиция, каквато е БСП, ДПС и Атака управляват. Цветан Цветанов посочи, че основната цел на ГЕРБ е да осигури поредната победа на партията и поредната загуба на лидера на ПЕС Сергей Станишев. Според него, това ще бъде много ясен отговор и на политическия сблъсък между ЕНП и ПЕС. „ЕНП, ГЕРБ са силата, която действително ще може да се покаже на тези избори. Това, което предлагаме като платформи смятаме, че ще бъде много важно да го направим заедно. Искаме да има позитивни послания, реална политика, а тя може да съществува, когато няма да има манипулация и противопоставяне и черен пиар, присъщ на нашите опоненти. Ние вярваме във високата избирателна активност”, каза още Цветанов.

 

Елен Герджиков обяви, че ГЕРБ ще се стреми да покаже верния път, по който България трябва да върви. „В тази кампания избрахме не да обещаваме красиви неща, а да кажем просто една истина, че България няма време за губене. България няма време за губене в осъществяването на своята мечта, а тя е да се утвърди като нормална, европейска и правова държава, със средно европейско качество на живот”, допълни Гержиков.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев