Бойко Борисов: Охраните на една партия участват в клипове на друга партия срещу трета партия – „по европейски стандарт“

---
03.05.2014 / 18:39

Охраните на една партия участват в клипове на друга партия срещу трета партия – „по европейски стандарт“. Гледам как управляващите харчат милионите изкарани по престъпен начин, откраднати от хора. Какви пари се раздават на медиите за клипове. Това заяви пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ, заедно с водача на листата за евроизборите Томислав Дончев, кандидата за евродепутат Мария Габриел и народния представител Десислава Танева присъстваха на откриването на Националния събор на животновъдите в България, край Петропавловския манастир. „160 милиона евро дават за клипове с боксьори, шахматисти и подобни глупости, които на всички избори „опорната точка“ на Станишев прави. Псевдоевропеецът Станишев е с най-жалките клипове по телевизията. Всяка партия може да направи такива клипове“, посочи Борисов. Той попита това ли е европейският дебат и какво общо има Европейския парламент с боксьори и шахматисти?

 

„Вече нямаме и Сметна палата в България. Станишева палата не може да проверява политическите партии. Само че Станишева палата след това няма да ги установи тези неща“, коментира Борисов. Той обясни, че иска шефката на палатата, която е била съветничка на Станишев, да дойде в офиса на ГЕРБ и да иска да прави проверка. Бойко Борисов попита с какви очи ще дойдат да проверяват ГЕРБ. „Ще й кажа какво първо искам да проверим в БСП - оттам ще почнем. Те си мислят, че това е безропотно население, което ще прекланя глава пред техните глупости. Няма да е така, затова е толкова нервен Станишев. Няма как да обясни на хората, че е водач на листа за Европейски парламент, а няма да ходи в Брюксел“, посочи председателят на ГЕРБ. Той обясни, че в листата се слагат хора, които ще представляват България в Брюксел и българските граждани трябва да видят какво могат тези кандидати. „Станишев е объркан човек, не знае дали ще ходи в Брюксел или не. Ако не ходи, защо е водач, кого лъже? Ако иска да си ходи със семейството в Брюксел, той си има пари и може да си купят къща там. Като иска да ходи в Брюксел да се срещне с Дончев, с Мария Габриел и да си говорят на европейски теми“, категоричен бе Бойко Борисов.

 

Според него, Станишев трябва да отговори на въпросите за рекордна безработица, неусвояване на пари, дупки в бюджета, огромни заеми, спрени инфраструктурни проекти и АЕЦ „Белене”, и „Южен поток”, който съсипаха. Бойко Борисов обяви, че днес Томислав Донев ще изпрати официално писмо на Станишев с покана за дебат и обясни, че се надява председателя на БСП да престане да бяга от среща Дончев.

 

„Правителството на ГЕРБ давахме по 40 лева на глава за овце, сега дават 4 лева. Затова хората на нас ни се радват. Действително, тогава тези 55 милиона лева, които за първи път вкарахме в животновъдството, това даде резултат. Сега виждате, че една по една падат европейски програми, не изпълняват бюджета, съответно, не могат да разплащат“, припомни Борисов.

 

По отношение на финансовите корекции, налагани на общините, председателят на ГЕРБ заяви, че това, което направиха управляващите няма да удържи -да порежат общините на ГЕРБ, където живеят над 60 процента от населението на България. По думите на Борисов, там живеят хора и от БСП, и от ДПС, и от „Атака”, и от всички други партии. „Първо – общините ще ги съдят, после фирмите ще ги съдят, и после българите ще ги гонят с камъни. Само че защо трябва да се стигне до там да фалират държавата и да се мъчим какво да правим. Да си отидат. В опозиция им е мястото. Показаха, че не могат да управляват вече една година”, коментира Бойко Борисов. Според него управляващите сега действат по нова формула - викат кметовете един по един и им казват ако си мълчалив, послушен, и преклониш глава пред ДПС, БСП и „Атака” (тройната коалиция), ще ти намалим корекциите.

 

На въпрос кои европейски лидери подкрепят ГЕРБ, Борисов заяви, че всички лидери подкрепят партията. „Искам моята партия да е управляваща“, обяви председателят на ГЕРБ. Той попита защо вече една година Оланд не кани Орешарски, нали са социалисти.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев