Цветан Цветанов: Има абсолютен застой в подготовката за реализиране на проекти по новия финансов програмен период

---
06.05.2014 / 23:25

“Има един абсолютен застой в подготовката за реализиране на проекти по новия финансов програмен период и за голямо съжаление 2014-2015 г. ще бъдат нулеви”. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, който се срещна с жители на област Велико Търново.

 

''ГЕРБ е алтернативата на сегашното статукво. Тези, които казват колко депутати ще имат, трябва да направят равносметка какво се случи през тези 25 години. Имаме над 2,5 млн. души, които напуснаха страната ни. За мандата на ГЕРБ смятам, че се изгради толкова много, колкото никое правителство досега не е направило”, коментира Цветанов. Той припомни, че по време на мандата на ПП ГЕРБ усвоените средства по изпълнените договори са 34 %. ''100% бяха договорени и в момента се изпълняват и знаете, че по стария финансов програмен период ще продължат до средата на 2015-та. Важното обаче е да мислим за новия програмен период'', отбеляза заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

 

Според него трябва да се придържаме към политики, които създават нови работни места. „Това е основната цел на ГЕРБ. Трябва да се възползваме и от европейската солидарност, която е отправена към нас”, допълни Цветанов.

 

Председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ изказа благодарност към всички, които оказват подкрепа към партията и ги призова да изберат номер 18 в бюлетината на предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 25-ти май. ''Трябва да направим така, че действително присъединявайки се към най-голямата партия в Европейския съюз, да защитаваме интересите й. Европейската народна партия е тази, която генерира икономика и успя да изведе от кризата страни, които се управляваха от социалистическите правителства. Най-яркият пример за това е Испания, която претърпя големи беди при управлението на социалистите, след което дясното правителство на Мариано Рахой успя да стабилизира страната и да проведе успешни реформи”, посочи като пример Цветан Цветанов. „Друг пример е Германия, която дълго време е управлявана от десните на Меркел'', допълни заместник-председателят на ГЕРБ. По думите му, хората в България искат реална промяна на ситуацията в държавата, коренна промяна в статуквото.

 

Г-н Цветанов и членове на ГЕРБ бяха единствените, които в Деня на българската армия поднесоха венец и цветя пред паметната плоча на Военния клуб. Те отдадоха почит на всички, посветили живота и делото си на родината.

 

Заместник-председателят на ГЕРБ продължи обиколката си в региона с посещение в Лясковец, където присъства на Националния събор на животновъдите. Цветанов честити Гергьовден на всички гости, опита приготвените на място от млекопроизводителите овче сирене и кашкавал и разгледа щандовете на българските занаятчии. Производители, животновъди и гости на събора търпеливо чакаха своя ред за снимка и личен разговор с Цветанов и му пожелаха успех в предизборната битка. „Това не са просто агитационни срещи, а израз на уважение към хората”, заяви заместник-председателят на ГЕРБ. Той призова всеки, който е навършил пълнолетие, да избере номер 18 в бюлетината за Европейски парламент.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев