Андрей Ковачев се включи в предизборната кампания на партията на канцлера Меркел

Андрей Ковачев
10.05.2014 / 22:00

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев посети германския град Падерборн и се включи в предизборната кампания на германските си колеги от ЕНП. Ковачев е в провинция Нордрайн-Вестфалия по покана на Християн-демократическия съюз (ХДС) на канцлера Меркел. Изборите за Европейски парламент там съвпадат и с изборите за местна власт. Андрей Ковачев разговаря с гражданите, които се интересуваха от България и опита й от първите години на членство в Европейския съюз, както и с кандидата за кмет на град Хьокстер Уве Шюнеман.

 

Андрей Ковачев бе и сред основните оратори в конференцията "Европейски съюз, трябва да говорим - къде са нашите перспективи?", организирана от Младежката организация на ХДС в региона. Сред участниците в конференцията бяха и Елмар Брок, председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент и кандидат на ХДС за евродепутат в провинция Нордрайн-Вестфалия. Почетен гост беше Филип Мисфелдер, говорител по външнополитическите въпроси на Групата на ХДС в германския Бундестаг.

 

По-късно същия ден Андрей Ковачев взе участие и в Изпълнителното бюрото на Съюза на европейските федералисти, чийто заместник-председател е той. Обсъдени бяха приоритетите на федералистите в кампанията за изборите за Европейски парламент на 25 май, както и стратегията им по отношение на избирането на нов председател на Европейската комисия. Според промените, които въведе Лисабонският договор, изборът на нов председател трябва да отчете резултатите от евроизборите.

 

Срещата на федералистите съвпада с честванията на Деня на Европа, който българската секция на СЕФ, чийто председател е Андрей Ковачев, отбеляза с конференция в София, посветена на ролята на Европейския парламент в процеса на взимане на решения в Европейския съюз.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев