Томислав Дончев: Целта на управляващите е да ни отвратят от политиката, за да купят изборите

---
11.05.2014 / 22:22

"Целта на управляващите е да ни отвратят от политиката, за да купят изборите. Демокрацията обаче не трябва да се продава. Който иска да направи хората глупави, обикновено греши много". Това заяви днес по време на посещението си в село Ореш водачът на листата на ПП ГЕРБ Томислав Дончев, който заедно с председателя на националния предизборен щаб на партията и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати Мария Габриел и Ева Паунова , разговаряха със симпатизанти и членове на партията в свищовското село.

 

Томислав Дончев отбеляза, че хората в България ще живеят по-добре, ако им бъдат осигурени работни места, а не се изхранват от социални помощи. Той коментира и проекта за автомагистрала ''Хемус''. По думите на Дончев управляващите е трябвало да започнат вече изграждането на АМ „Хемус“, но те сега тепърва започват да изчисляват дали имат средства. Мария Габриел призова жителите на Ореш да не се поддават на манипулации и категорично заяви, че ГЕРБ е единствената партия, която не е влизала в коалиция с ДПС и сега също няма да влезе.

 

Г-ж Габриел обсъди с жителите на Ореш перспективите пред младите хора. „За да се върне един млад човек в България е необходимо да види, че в родината му има възможност за растеж и тук той има перспектива“, посочи Мария Габриел.

 

“Благодаря на тези, които преди година гласуваха за ГЕРБ, въпреки пропагандата'', заяви днес по време на посещението си в село Ореш председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той посочи, че през последните три години се е работило по подготовката на държавата ни за новия програмен период. „Сега обаче 2014 година ще е нулева и до средата на 2015 година държавата ни няма да усвоява средства от еврофондовете“, предупреди Цветанов. Той посочи, че Европа ни помага, но ние трябва да си „напишем домашното“.

 

„Ако не гласувате, статуквото ще се запази и благодарение на платения вот БСП и ДПС ще управляват с ниска избирателна активност. 90% ще е избирателната активност в Столипиново. Там по-големи европейци ли са от вас?, коментира заместник-председателят на ГЕРБ. Според него високата избирателна активност ще увеличи шансовете повече кандидати от ГЕРБ да влязат в Европарламента. Председателят на предизборния щаб на партията заяви, че целта на ГЕРБ е да спечели този вот и да има предсрочни парламентарни избори.

 

Жителите на Ореш се оплакаха на представителите на ГЕРБ от битовата престъпност в населеното място. ''Направих много за борбата с тежката престъпност и с битовата престъпност, докато бяха вътрешен министър, но времето не ни стигна. Трябва да има социална политика, повече работни места, за да бъде спряна битовата престъпност'', заяви Цветанов. Той допълни, че са недопустими промените в закона за МВР. ''Отнема се конкурсното начало . Сега прекият ръководител дава оценка за това кой трябва да се издига. Отнеха правомощията на президента да назначава най-висшата държавна фигура в МВР-главния секретар. Правят две звена ''Охранителна'' и ''Криминална полиция''. Каква е разликата обаче между тези две звена, като на областно ниво те са в едно?, коментира Цветанов. Той посочи и че с промените се увеличава трудът на полицаите от 50 на 70 часа, но средствата, необходими за реализирането на тази промяна не са финансово обезпечени. ''Сега се харчи само на кредит'', допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

 

Кметът на Велико Търново, който е и председател на областната структура на ГЕРБ, припомни, че общината е получавала средства по време на управлението на кабинета „Борисов“. „От май 2013 година до момента обаче парите влезли в местната хазна са нулеви. Алтернативата за младите хора, след управлението на ГЕРБ, бе нулева. Затова и много от тях искат да избягат в чужбина. ПП ГЕРБ ще върне България на хората. Платеният глас обаче ще направи така, че отново да се върне статуквото'', заяви Даниел Панов и прикани всички присъстващи да призоват своите роднини и приятели на 25 май да гласуват с Бюлетина № 18.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев