Бойко Борисов: За една година - тотален провал на управлението във всички области

---
12.05.2014 / 14:10

За една година управление – тотален провал във всяка една област. Това заяви пред Агенция “Фокус” председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, по повод навършването на една година от парламентарните избори на 12 май 2013 година. „Искам да благодаря на българския народ, че за първи път в новата история, една партия, която е била на власт, отново беше поставена на първо място, и това първо място е истинската оценка, че ГЕРБ е имал успешен мандат”, посочи Бойко Борисов. Той изрази своето съжаление, че една година по-късно има безпощадна статистика – 40 хиляди нови безработни, два пъти по-малко инвестиции, нито крачка напред по нито един инфраструктурен проект, точно обратното – забавяне с поне една година.

 

„Спрени еврофондове, замразени плащания към общините, безпринципна политика, безумни назначения, тотална изолация на държавата . Отказ от суверенитет, защото само така бих нарекъл изземването на преговорите по „Южен поток” от страна на България в Европейската комисия, което е самопризнание от страна на управляващите, че те не могат да защитават националните интереси. Затова са дали пълномощно да бъдат представлявани от ЕС. Не бих пропуснал липсата на каквато и да е позиция по Украйна. Не на последно място огромните заеми, които се взимат, и на практика необезпечени кредити. Ниската събираемост, ширещата се контрабанда – също”, коментира Борисов. По думите му, в момента има най-безпринципната коалиция в историята на България – „Атака” заедно с ДПС, „Атака” заедно с БСП, правителство, което се крепи на гласовете на „Атака”. Председателят на ПП ГЕРБ бе категоричен, че Народното събрание е татално разбито, през ден не може да събере кворум, който е задължение на управляващите. „Имаме използването на регулаторите като партийни органи - Станишевата сметна палата, ДКЕВР, който умишлено задържа цената на тока, и генерира огромни загуби в НЕК. С една дума - за една година тотален провал във всяка една област, това ми е заключението”, допълни Бойко Борисов.

 

Бойко Борисов отчете, че резултатите от изборите нямат значение в България, защото трите победени партии от ГЕРБ, в момента управляват. Сега управлението се крепи на задкулисието, което вкара „Атака” и БСП в една коалиция, подчерта председателят на ГЕРБ.

 

На въпрос за това, че вече няма протести срещу кабинета на Пламен Орешарски, Бойко Борисов коментира: "Хората излизаха по 40 - 50 хиляди души да протестират. Това са интелигентни хора, които видяха, че тази тройна коалиция по мирен път няма да си отиде, а те не са в състояние, и ние, като опозиция никога не сме подкрепяли радикални действия, затова просто затихнаха. Хората се примириха с дебелоочието на това - да бъдат „Атака” и ДПС в една коалиция“, обясни Борисов и добави, че няма симпатизант на „Атака”, който да подкрепя коалиция с ДПС.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев